Българският вицешампион Рилски спортист не успя да спечели квалификационния турнир

...
Българският вицешампион Рилски спортист не успя да спечели квалификационния турнир
Коментари Харесай

Рилски спортист загуби финала на квалификационния турнир за ФИБА Европа

Българският вицешампион Рилски състезател не съумя да завоюва квалификационния шампионат за Купата на ФИБА Европа по баскетбол за мъже, на който беше хазаин в " Арена Самоков " и да се класира за груповата фаза.

Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров изгубиха на финала на конкуренцията от Апоел Хайфа (Израел) с 61:68 (12:16, 10:19, 16:15, 23:18).

По този метод носителят на Купата на България не съумя да си обезпечи директна квота за груповата фаза на шампионата.

Надеждата обаче остава, като в отбора се надяват да бъдат измежду трите " щастливи губещи " от пресявките, които ще продължат напред.

За тази цел ще би трябвало да се изиграят всички оставащи мачове от другите три квалификационни шампионата довечера, като след техния край Рилски състезател не би трябвало да е тимът с най-лоши индикатори.

Израелците изиграха мощно първо полувреме, след което водеха с 35:22. Гостите резервираха преднината си и след 30 минути игра, когато имаха задатък от 50:38.

Домакините се хвърлиха на взлом и понижиха изоставането си до три точки 49 секунди преди сирената - 61:64, само че до края противниците им вкараха още четири точки и стигнаха до крайния триумф с 68:61.

За Рилски състезател най-полезен беше Демаджо Уигинс с 14 точки и 8 битки, Ивън Бати добави 13 точки, а с 10 се отличи Брандън Рандолф.
За Апоел Антъни Хики записа 24 точки и 7 асистенции.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР