Българският високотехнологичен стартъп I Rise Mechanics се бори за гласа

...
Българският високотехнологичен стартъп I Rise Mechanics се бори за гласа
Коментари Харесай

Български робот се бори за световно признание

Българският високотехнологичен стартъп I Rise Mechanics се бори за гласа на публиката в най-голямото без значение стартъп съревнование в света. Гласуването към този момент е в ход, а спечелилите ще станат ясни на online събитие на 27 януари.

Сред множеството кандидати в общо деветте категории, има двама български участника. Освен I Rise Mechanics, LAUNCHub Ventures претендира за вложител на годината.

Moже да подкрепите това българско откритие в системата за гласоподаване, където българския стартъп, който дава независимост на хора с гръбначни увреждания, се съревновава със стартъп компании от целия свят. А, че тяхното откритие заслужава е повече от несъмнено.

Всяка година в света има сред 250 и 500 хиляди произшествия, които водят до обездвижване на долните крака на разнообразни хора. Средната им възраст е 39 години и половина. Повечето от тях са физически дейни и в работоспособна възраст. Една от тях е Силвия Василева, което преди към 7 години пада от дърво, наранява гърба си и това довежда до параплегия - увреждане на гръбначния мозък, което визира придвижването и чувствата в краката.

Тъй като множеството от помощните средства за хора с гръбначни пострадвания са предопределени единствено да ги реалокират от седнало състояние, само че не и да насърчат някакво друго придвижване, брачният партньор на Силвия - Любомир Василев дружно с няколко другари и съидейници се захваща с създаването на устройство, което да ѝ разреши и да се изправя.Създава I Rise Mechanics 357.

Причината? Седналото състояние не е типично за индивида, а продължителният престой на човешкото тяло в инвалидна количка води до неизбежни доживотни здравни проблеми като тромбоза на вените, инфекции на пикочните пътища, мускулни конвулсии, остеопороза, декубитални рани, хронична болежка, дихателни увреждания и доста други.
10 месеца след началото на плана, през 2019 се появява OmniBot - революционeн български робот за хора с гръбначни увреждания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР