Българският туризъм стои стабилно. Това обяви в ефира на председателят

...
Българският туризъм стои стабилно. Това обяви в ефира на председателят
Коментари Харесай

Румен Драганов: Ударът за туризма е голям. Задава се икономическа криза

Българският туризъм стои устойчиво. Това разгласи в ефира на ръководителят на Конфедерацията на българския туристически бизнес Румен Драганов. По думите му, цялата инфраструктура на туризма стои непокътната.

" Ударът е огромен и това, което се задава, е икономическата рецесия. И работодателите, и служащите са мощно обезпокоени, те са обезверени и не знаят какво е тяхното бъдеще ", предизвести обаче той. 

По данни на Драганов, от 19 900 места за настаняване преди оповестяването на триседмичното затваряне са работили 5228 места за настаняване. " За Нова година към 3 200 от тях са ангажирани, тъй че туризмът работи. Ако от на следващия ден се възвърне ситуацията, тези заведения, които са работили предходната седмица, могат да продължат да работят. В момента всичко в туризма е възстановимо. Възстановими са хората, които работят, без значение че ще получат минимално заплащане за интервала на затваряне ", обясни Драганов.

" В последните години бизнесът беше оставен на 28 организации, безусловно разпокъсани, без никакъв късмет за обединяване. Това беше системата " разделяй и владей “, която се изповядваше от някогашния министър на туризма. Ние неведнъж сме молили със закон да бъде основано посланичество на тези, които са категоризирани със Закона за туризма, и тези, които са регистрирани със Закона за туризма, тъй като в този момент страдат хотелиери, ресторантьори, туроператори, туристически организации, екскурзоводи, планински водачи, ски учители ", добави той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР