Българският туристически съюз е изключително важен партньор на Министерството на

...
Българският туристически съюз е изключително важен партньор на Министерството на
Коментари Харесай

Марияна Николова проведе работна среща с председателя на БТС доц. д-р Венци Росманов

Българският туристически съюз е извънредно значим сътрудник на Министерството на туризма за одобряване на България като целогодишна здравословна и сигурна дестинация в днешните условия на световна ковид-криза. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма на работна среща с ръководителя на организацията доцент доктор Венци Росманов. Разговорът се състоя в навечерието на общото заседание на Съюза, което ще разиска най-актуалните му проблеми.

Правителството на България предприе незабавни социално-икономически ограничения за рестарт на бранша, който пострада най-тежко от пандемията. Не можем обаче да ги осъществяваме без взаимните старания на страната, локалната власт, професионалните сдружения, неправителствения бранш, уточни министърът. Тя обърна внимание върху ролята на така наречен обществен туризъм, който предизвиква вътрешните пътувания и здравословния отдих на българите.

По време на срещата бяха разисквани въпроси по поддръжката на материалната база на хижите в България и стопанисването на пещерите, с които страната ни е доста богата. Министерството ще изиска подробна информация за тях и ще насърчи публично-частното партньорство за привличане на повече гости, както и за улеснение на достъпа до тях.

Ние като институция сме подготвени да спомагаме съгласно пълномощията си, с цел да се откри най-хубавият излаз по тези и други дискусионни тематики. Така туристическите райони с обекти на БТС ще могат да одобряват по-голям брой български и задгранични посетители, уточни министър Николова.

Доц. Росманов предложения вицепремиера на идния конгрес и приветства възобновения разговор сред страната и БТС, което ще улесни решаването на неотложните проблеми.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР