Българският треньор Станимир Стоилов започна с победа периода си начело

...
Българският треньор Станимир Стоилов започна с победа периода си начело
Коментари Харесай

Станимир Стоилов дебютира с победа начело на Гьозтепе

Българският треньор Станимир Стоилов стартира с победа интервала си отпред на Гьозтепе (Измир) в турската Лига 1 (второ ниво). Жълто-червените от Измир се оправиха с 2:0 с намиращия се в зоната на изпадащите Тузласпор и събират 23 точки, които ги изкачиха на 4-о място в класирането.

След нулево първо полувреме домакините нанесоха своя удар след почивката, когато на два пъти беше прецизен Ялчън Каян. Той откри резултата в 49-ата минута след ъглов удар. Корнерът от дясно провокира меле в наказателното поле на гостите, Билел Месауди отклони топката пред вратата, а след мощния удар на Ялчън попадна в мрежата: 1:0.

В 64-ата минута нигериецът Кенет Мамах стреля към вратата, стражът на гостите Ферхат не се намеси по най-хубавия метод и още веднъж Ялчън при следващия карамбол стреля в мрежата.

Иначе домакините можеха да открият още преди почивката, само че Давид Тиянич от комфортна позиция стреля до лявата греда. Огюн Байрак проби от дясно и центрира остро в наказателното поле, само че словенецът Тиянич не съумя да прати топката във вратата.

С провалянето Тузласпор остана на 16-о място с 13 точки и им следва доста работа, с цел да се спасят от изпадане. Начело е Ейюпспор с 33 точки пред Коджаелиспор с 29 и Бандърмаспор с 25. Директно в Суперлигата влизат първите два тима, а тези от 3-о до 7-о място играят плейофи за още една квота.

В друга среща от кръга Юмраниеспор със Страхил Попов в стартовия състав отстъпи с 1:2 на собствен терен на Болуспор. Тимът от Истанбул е на 15-о място с 12 точки.

В Суперлигата българският национал Мартин Минчев също игра цялостен мач за Ризеспор, който приключи 0:0 при гостуването си в Анталия. Тимът на Минчев играе в система 4-2-3-1 и роденият във Варна нападател беше подложен на върха. Ризеспор е на 9-о място в Суперлигата с 18 точки, а днешният им противник е две стъпки нагоре с точка повече. Начело с по 34 точки са Фенербахче и Галатасарай, Бешикташ е след тях с 25.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР