Българският треньор Георги Петров, който води младежкия тим на Локомотив

...
Българският треньор Георги Петров, който води младежкия тим на Локомотив
Коментари Харесай

Треньорът Георги Петров за работата в Русия и БГ-шампионата

Българският треньор Георги Петров, който води младежкия отбор на Локомотив Новосибирск, който би трябвало да приготвя фрагменти за първия тим, воден от Пламен Константинов бе посетител в студиото на DIEMA SPORT за предаването „ Златният гейм”.

„ Руските състезатели при нас идват към този момент селекционирани. Идват състезатели на доста високо равнище. Работи се елементарно фактически, тъй като това са хора, които към този момент доста малко могат да надграждат физически и остава единствено тактически и с леки корекции на техниката”, показа Георги Петров.

За развиването на родния шампионат Георги Петров разяснява:

„ Следя всички дуели от българското състезание и се интересувам. Шампионатът несъмнено беше забавен и непредсказуем. Има конспирация, има напрежение и това се отразява на качеството на играта. Едва ли сме надминали равнището от предходната година, само че се основава приемлив артикул за нашите вътрешни потребности.”

„ Закономерно отборът на ЦСКА стигна до край. Там срещна съперник, който има чисто психическо преимущество. Те използваха това нещо в първия мач. Смятах, че първоначално ЦСКА имаше преимущество пред Нефтохимик. Отборът на Монтана стартира доста добре, което беше доста значимо за тях. После се получиха спадове, а в края на шампионата отново набраха инерция. Това, което ги водеше беше младостта”, сподели още Петров и добави:

„ Много се веселя, че в българския шампионат има чужденци, тъй като това ще се отрази позитивно на всички тимове. Според мен форматът на Суперлигата е извънредно раздут за нашите стандарти. Трябва да има понижаване на тимовете, с цел да се търси по-голямо качество в самите тимове. Глупост ще е да се усилят тимовете.”

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР