Българският тим започна мач по-добре. С три поредни блокади и

...
Българският тим започна мач по-добре. С три поредни блокади и
Коментари Харесай

Драматична победа над Чехия прати волейболистите ни на 1/8-финалите на Евроволей 2021

Българският отбор стартира мач по-добре. С три следващи блокади и два аса на Мартин Атанасов волейболистите поведоха със 7:1. Разликата се усили в идващите минути. Българите бяха ефикасни в офанзива, а чехите позволиха повече неточности. В последна сметка България завоюва гейма безапелационно - 25:10.

Във втората част играта беше много по-равностойна. Волейболистите на Чехия понижиха грешките си и бяха много по-разнообразни в офанзива след влизането в игра на аварийния разпределител Любош Бартунек. Нито един от двата отбора не успяваше да натрупа по-голям задатък. В края обаче Чехия измъкна гейма.

В третия гейм българските национали продължаваха да имат проблем с посрещането и мъчно се справяха със мощния сервис на противника, а това се отрази и на офанзивата. Блокадата, която донесе седем точки в първия гейм, съвсем липсваше във втория и третия. Чехия поведе с пет точки, а по-късно поддържаше преднината си. При 12:18 Силвано Пранди извади от игра Георги Сеганов и Цветан Соколов и пусна Владимир Станков и Велизар Чернокожев. Това не донесе смяна, а Чехия умерено затвори гейма с 25:18.

Ситуацията не се промени доста в четвъртия гейм макар връщането на Соколов и Сеганов. Сервисът на българите беше слаб, а това позволяваше на чешките волейболисти да нападат разнообразно. Чехия сподели и доста добра игра в отбрана. Българският отбор няколко пъти имаше искания към съдиите за двойни удари, само че съдиите не обърнаха внимание. Чехите още веднъж натрупаха преднина, само че с добра игра на обсада българите понижиха. Соколов пропусна късмет да изравни на празна мрежа, а с следващата мощна офанзива чехите поведоха с 19:16. С три следващи аса на Тодор Скримов българите изравниха до 23:23. Чехите имаха мачбол, който беше избавен с офанзива на Мартин Атанасов. Още две негови набези пратиха мача в тайбрек.

В решителната част българските волейболисти започнаха по-добре. С офанзиви на Атанасов и Соколов преднината на отбора стана 8:5. Чехите понижиха, само че с две офанзиви на Скримов българите си върнаха задатъка и до края съумяха да го запазят.

" Трудно е да играеш против домакина, само че ние продължихме да се борим. Не сме се разконцентрирали след първия гейм ", сподели Мартин Атанасов, който беше най-резултатен в мача с 31 точки и имаше 64% успеваемост в офанзива.

България към този момент има пет точки в група В. Следващият мач на отбора ни е в понеделник от 16.45 ч. против Италия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР