Българският тенисист Димитър Кузманов започна с победа участието си в

...
Българският тенисист Димитър Кузманов започна с победа участието си в
Коментари Харесай

Димитър Кузманов стартира успешно в квалификациите в Маракеш, Алекс Лазаров отпадна

Българският тенисист Димитър Кузманов стартира с победа присъединяване си в квалификациите на шампионата от сериите АТР 250 в Маракеш, Мароко, откакто надигра в два сета участващия с " уайлдкард " представител на домакините Уалид Ахуда.

Мико, подложен под №6 в пресявките, не срещна никакви компликации против Ахуда, който е отвън първите 1500 в света, и го надигра с 6:1, 6:2 за малко повече от час игра.

Кузманов пласира един ас и позволи една двойна неточност по пътя си към триумфа, като любопитното е, че два от трите извоювани гейма на неговия съперник пристигнаха след пробиви.

С триумфа Димитър Кузманов си обезпечи място в решителния кръг на квалификациите, където го чака мач против първия подложен в пресявките Юго Грение от Франция. Двамата имат два дуела между тях на " Чалънджъри " през 2022-а година, като и в двата случая българинът печели в поредни сетове. Нова победа против Грение пък би изпратила Кузманов в главната скица на конкуренцията в Маракеш, която е част от календара на АТР тура.

За страдание, място там няма да откри четвъртата ни ракета Александър Лазаров, който отстъпи в първия кръг на квалификациите на поставения под №7 италианец Андреа Вавасори с 6:7(2), 3:6 за час и 35 минути игра.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР