Българският тенисист Димитър Кузманов разкри пред БНТ, че се възстановява

...
Българският тенисист Димитър Кузманов разкри пред БНТ, че се възстановява
Коментари Харесай

Димитър Кузманов след COVID-19: Имам нагласата за основната схема на US Open

Българският тенисист Димитър Кузманов разкри пред Българска национална телевизия, че се възвръща от прекаран COVID-19.

В момента родният национал води усилени занимания на кортовете в Борисовата градина, с цел да се приготви оптимално добре за престоящия шампионат от Големия шлем US Open. Втората ракета на България ще премине през квалификациите на конкуренцията в Съединени американски щати.

„ Миналата седмица прекарах COVID-19 вируса за повторно, откакто предходната година към този момент веднъж боледувах. Това е повода да упражнявам в Борисовата градина и изобщо, цялата седмица. И ще си бъда тук преди заминаването за Ню Йорк другата седмица, защото вирусът ни обърка и подготовката, и трябваше да взема присъединяване на шампионат в Сан Марино, само че здравето е преди всичко, тъй че сега съм изцяло възобновен. Сега най-важното е да съумея да се приготвя за началото на сезона на твърди кортове в Ню Йорк “, показа Мико Кузманов пред Българска национална телевизия.

Тенисистът ще отпътува за Съединени американски щати след седмица, където ще има разполагаем още 7 дни, с цел да се приготви за US Open. Димитър Кузманов не крие, че изолацията вкъщи за седмица е оказала въздействие на формата му.

„ Днес ми беше първа подготовка и в случай че би трябвало да бъда почтен, чаках да бъда много по-зле физически. Сега първите няколко дни, чисто ментално, ще ми бъде мъчно да вляза в темп, само че ще употребявам всеки един ден за възобновяване “, сподели още той.

Мико Кузманов ще премине през квалификациите на шампионата от Големия шлем в Ню Йорк. Той обаче знае, че има силите да попадне в главната скица на US Open.

“От една страна упованията ми не са доста високи, малко се объркаха проектите. Но всяко зло за положително. Може да ми провърви да преодолея квалификациите, тъй като отиваме там с настройката за влизане в главната скица. Това е най-силната ми година, резултатите и ранглистата го демонстрират “, сподели още българският национал.

Целите му са свързани с приближаване до първите 100 в класацията на международната асоциация при мъжете. Сега той се намира под номер 163.

„ Планирам повече шампионати тази година, спрямо предходната. Нямам доста точки да пазя. В тениса една седмица може да промени целия ти живот “, добави Димитър Кузманов.

Дали ще го забележим като водач за Купа „ Дейвис “?

„ Да, несъмнено. Мисля, че след към месец ще играем в София против Южна Африка. Една от задачите ми е да оказа помощ на отбора ни да се изкачим в по-горна група. Ние ще влезем като любимци, упованията ще бъдат огромни, тъй като сме домакини, само че няма да е елементарен мачът. Ще е много мъчно. Надявам се и останалите да са здрави и да преодолеем това ходило, което в никакъв случай не сме “, добави още Мико Кузманов.

Автор: Радостин Любомиров





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР