Българският тенисист Адриан Андреев започна с трудна победа участието си

...
Българският тенисист Адриан Андреев започна с трудна победа участието си
Коментари Харесай

Адриан Андреев осъществи обрат на старта на Чалънджър в Испания

Българският тенисист Адриан Андреев стартира с сложна победа присъединяване си на шампионата от сериите Чалънджър на твърди кортове в Лас Франкесас дел Валес, Испания.

Андреев, който от през днешния ден от ново е втора ракета на страната ни при мъжете, се оправи в три сета с участващия с " уайлдкард " испанец Даниел Мерида след 4:6, 6:1, 6:3.

Двубоят стартира мъчно за българина, който в първия сет изостана в самото начало с два пробива и 0:3 гейма. Адриан съумя да върне един от брейковете, а в осмия гейм имаше късмет да стигне до 4:4, само че представителят на домакините удържа подаването си, а малко по-късно затвори и частта след 6:4 в своя изгода.

Отговорът на Андреев не закъсня и във втория сет втората ни ракета на собствен ред реализира два пробива и завоюва пет следващи гейма, с цел да изравни резултата след 6:1.

В решителната трета част Мерида беше този, който потегли по-добре и поведе с 3:1 в геймовете след пробив. Поставеният под №5 българин обаче не се съобщи и до края на мача не даде нито един гейм на своя противник, поставяйки точка на разногласието след 6:3 и близо два часа игра.

По този метод Адриан Андреев се класира за втория кръг на конкуренцията в испанския град, където ще чака спечелилия от дуела сред канадеца Стивън Диез и португалеца Гастао Елиаш.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР