Българският стриймър и коментатор Теодор tedd Борисов говори пред Sportal.bg

...
Българският стриймър и коментатор Теодор tedd Борисов говори пред Sportal.bg
Коментари Харесай

Теодор Борисов пред Sportal.bg: България може да изгради едни от най-добрите геймъри в света!

Българският стриймър и коментатор Теодор " tedd " Борисов приказва пред Sportal.bg за всичко най-интересно в света на електронните спортове. Младият геймър обърна особено внимание на Counter-Strike, където имаме голямо наличие.
- Здравей, ти си стриймър и коментатор в Counter-Strike, където имаме доста мощно българско наличие. Разкажи ни твоите усещания за родната гейминг сцена.

- Здравейте, желая да кажа, че Counter-Strike се развива с изключителна скорост по целия свят, както и всички електронни спортове, което е голяма наслада за всички, които обичаме и се занимаваме с тази част от спорта. За наслада в България имаме съществени първи проблясъци на развиване, макар че има прекомерно доста работа, с цел да стигнем нужното равнище. Сцената ни може да се гордее с това, че създава изявени имена, като Цветелин Димитров и Валентин Василев, които играят в Топ 10 тимове в света. FATE и SKADE пък са тимове със сериозен капацитет, играещи на високо равнище. Проблемът при нас е неналичието на работна нравственос и отдаденост. Но съм положително надъхан към развиването, защото виждам от ден на ден млади и надарени геймъри.

- Почти всеки ден стриймваш и си един от много дейните български играчи в Twitch. Колко е развита тази промишленост у нас и може ли човек да живее от стрийминг?

- Да, разправям се със стрийминг от към 2 години, защото го намирам за релаксиращо и прелестно да споделям " преживяването си " в играта с други хора и да си приказваме. Българският стрийминг е като професионалният гейминг до една степен. Има хора, които влагат доста усърдие и с помощта на тях започваме да се показваме на международната карта, в случай че по този начин мога да кажа. За момента обаче още е доста мъчно да се " възпита " публиката, с цел да цени наличието, което не се основава само за облага. Просто към момента не е елементарно да се изкарват същите пари от стрийминг в България, като в по-големите страни. За мен това е едно наслаждение и се веселя доста на хората, които го вършат от сърце и имам вяра, че сме в вярната посока да се научим да поддържаме и ценим качеството и нека скоро това да може да се трансформира в специалност и у нас, като към този момент има и хора, които са го постигнали с доста старания и неизменност, като единствено част от образците са хора като 4a1a, LeBron, Aethelthryth, Dido_D, Noobcleaver и Niku, като мога да кажа, че част от тях са били и към момента са ентусиазъм за мен.
- Имал ли си упоритости да станеш професионален състезател?

- Разбира се, като всяко момче, което е гледало професионалните играчи на сцена и си е казвало, че желае да играе игри и да се устоя от това. Нещо като с футбола. Като по-малък упражнявах футбол и желаех да съм експерт и по-късно с игрите, само че изпуснах времето за това. Има прекомерно доста надарени момчета и девойки, които на по 15-16 години и към този момент са в топ тимове и се изхранват от това, само че въпреки всичко не преставам да играя и да пробвам да се усъвършенствам. Винаги ще ми е пристрастеност и фантазия да съм професионален състезател, само че за момента избирам да поддържам и да се веселя на момчетата, които фактически имат огромен капацитет и равнище да са на международната сцена, защото аз съм на светлинни години от това равнище.

- Нека обаче се върнем към CS:GO. Това е играта, на която си се отдал. Познаваш едни от най-талантливите български играчи. Какво е мнението ти за тях и смяташ ли, че младите родни геймъри имат капацитета да стигнат равнището на най-хубавите играчи в света?

- Да! Имам удоволствието да съм си приказвал и да познавам хора като Цецо и pnshr, които са едни от най-големите имена в родния гейминг и мога да кажа на първо място, че са положителни хора и това, комбинирано с доста работа ги е довело до достиженията им. А за по-младите и занапред изгряващи играчи има няколко момчета, основно от SKADE, само че и отвън тимове, за които съм окуражен, че ще реализиран огромни триумфи, тъй като сигурно имат гения и заложбите - за тях остава да положат напъните и сигурно могат да стигнат най-високото равнище на играта. Също и имам наблюдения над няколко момчета, които въпреки и да нямат тимове, към този момент знаят по какъв начин да се трудят и съм сигурен, че ще получат своя късмет да покажат, че България може да създаде едни от най-хубавите играчи на сцената.

- Вече имаме няколко доста съществени играчи в лицето на Валентин " poizon " Василев и Цветелин " CeRq " Димитров. Какво е нужно съгласно теб, с цел да стигнеш до равнището, на което са те?

- Отговорът е доста елементарен. Отдаденост, старания, гений, доста жертви и шанс. Както сподели s1mple на един от своите стриймове: " За да си добър, би трябвало да играеш играта ". Но просто това би трябвало да е основната ти точка на фокус и да си подготвен да жертваш доста, тъй като има прекомерно доста хора, които желаят да са на върха и би трябвало да дадеш всичко от себе си, което може да те избута напред и да ти даде даже минимално преимущество.
- Започна един от огромните шампионати ЕSL One Cologne. Какви са упованията ти от шампионата и вярваш ли, че българин може да вдигне трофея?

- Защо не? В момента шампионатите са разграничени в Европа и Северна Америка, а ние имаме по един представител и на двете места. Ще притискам палци за Цветелин Димитров и за Валентин Василев. Надявам се след няколко дни да имаме мотив за наслада и горделивост. Това е и първият огромен шампионат след паузата, тъй че ще виждам с огромен интерес в каква форма ще излязат топ тимовете и кой ще бъде най-добре квалифициран.

- Какво да чакаме от теб и от българския гейминг в близко и далечно бъдеще?

- Лично аз стартирам университет от октомври и ще забележим по какъв начин ще съумявам да комбинирам ученето и работата, само че сигурно мога да ви обещая, че всичко занапред стартира и можете да очаквате внезапен скок в развиването на гейминга в околните месеци и години. Ние, които имаме вяра в това нещо, ще създадем всичко по силите си да извоюваме мястото на България на международната сцена и мога да ви кажа, че от много време не съм бил по-мотивиран за персоналното ми и за цялостното развиване на гейминга у нас.

- Последно, какво ще пожелаеш на теб и на всички хора, които обичат и поддържат гейминга?

- Пожелавам на всички да следват задачите си и да са стимулирани и подготвени да работят задоволително старателно, с цел да реализиран това, в което имат вяра и желаят. В последна сметка най-важното за мен е да се трудиш и да даваш всичко допустимо от себе си. И поисквам на всеки да има нужните самообладание и мотивация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР