Българският специалист Велизар Попов е сред кандидатите за нов старши

...
Българският специалист Велизар Попов е сред кандидатите за нов старши
Коментари Харесай

Спрягат Велизар Попов за елитен турски тим

Българският експерт Велизар Попов е измежду претендентите за нов старши треньор на елитния турски футболен тим Аланияспор, оповестява локалната преса.

41-годишният Попов е измежду разновидностите за заместител на Сафет Сушич, който беше освободен по-рано през седмицата след серия от слаби резултати. Аланияспор няма победа от 19 ноември в седем следващи публични мача, пет от които загуби, в резултат на което се свлече на 13-ото място в Суперлигата, единствено на 3 точки над зоната на изпадащите.

Президентът на клуба Хасан Чавушоглу преглежда разнообразни варианти, като с изключение на Попов, в листата му са хърватите Роберт Просинечки и Игор Тудор и локалните треньори Ертогрул Саглам и Хамза Хамзаоглу. Попов за последно работи в тайландския първодивизионен Сисакет до септември.

От 2013 година българинът води тимове от Тайланд, Оман, Малайзия и Малдивите, като за седем месеца през 2015 година беше и народен селекционер на Малдивите. В България той беше старши треньор на Черно море в интервала септември 2009 - октомври 2010 година, а преди този момент беше помощник в щаба на варненци и треньор в школата на клуба.

 Велизар Попов пое тайландския Сисакет
Велизар Попов продължава азиатското си премеждие

Специалистът още веднъж ще води клуб от Тайланд
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР