Българският сноубордист Радослав Янков се класира за осминафиналите на паралелния

...
Българският сноубордист Радослав Янков се класира за осминафиналите на паралелния
Коментари Харесай

Сноубордистът Радослав Янков се класира за осминафиналите в Китай

Българският сноубордист Радослав Янков се класира за осминафиналите на паралелния великански слалом на Зимните игри в Китай.

Янков за първи път съумя да преодолее квалификациите на Олимпиада при третото си присъединяване в най-големия състезателен конгрес, в който си гарантина най-предно класиране в кариерата си до момента.

Той записа общо време 1:22.48 минута по двете трасета и се подреди 15-и в пресявките.

Така в елиминациите през днешния ден след 14:48 часа (8:48 часа българско време) Янков ще се изправи против двукратния международен отличник и олимпийски вицешампион от Ванкувър 2010 в дисциплината Бенямин Карл (Австрия), който даде втори резултат с 1:21.25 минута.

" Чувствам се супер. Целта най-малко я изпълних. Много съм благополучен, че съумях да вляза във финалите. Това беше огромна стъпка за мен. Сега сякаш ми олекна малко, тъй като съумях да направя второто втурване много по-добро и по този начин завоювах място във финалите. Рецептата за бързо каране тук е да си доста добре съсредоточен върху това, което правиш, да запомниш доста добре трасето и да си оптимално мобилизиран да пуснеш борда и да вземеш максимума ", сподели Янков.

" Червеното трасе ми се вижда малко по-добре и допускам, че за елиминациите ще избират него. Познавам добре Бени Карл. Силен противник, прецизен, малко неточности прави. Ще се опитам да дам максимума от себе си ", добави българинът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР