Българският сноубордист Радослав Янков отпадна в квалификациите на втори пореден

...
Българският сноубордист Радослав Янков отпадна в квалификациите на втори пореден
Коментари Харесай

Радослав Янков отпадна в квалификациите и на втория старт за 2018 г.

Българският сноубордист Радослав Янков отпадна в квалификациите на втори следващ старт от Световната купа в алпийските дисциплини. Носителят на огромния бистър глобус за 2016 година зае 19-ото място в паралелния слалом в Бад Гащайн. В първото съревнование за годината - паралелния великански слалом в Лакенхоф, той се класира 21-и.

Янков преодоля трасето в Бад Гащайн за 56.34 мин. Той остана на 16 стотни от австриеца Лукас Матиес, който зае последното 16-о място в главната фаза на надпреварата.

Дмитрий Логинов завоюва днешния старт, който беше пети от 12-те за сезона. 17-годишният руснак записа първи триумф в Световната купа в своята кариера, откакто победи сънародника си Андрей Собольов в огромния край.

Русия беше покрай това да окупира напълно почетната стълбичка. Италианецът Маурицио Бормолини обаче попречи на цялостната доминация на " сборная " след победа против Дмитрий Сарсембаев в дребния край.

Невин Галмарини приключи седми в Бад Гащайн и усили задатъка си на върха в генералното класиране. Швейцарецът събра 3020 точки и се откъсна с 310 пред италианеца Роланд Фишналер. Собольов е трети с 2690 точки. Янков заема шестата позиция с 1340.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР