Българският сноубордист Радослав Янков изравни най-доброто си представяне дотук през

...
Българският сноубордист Радослав Янков изравни най-доброто си представяне дотук през
Коментари Харесай

Радослав Янков се нареди 8-и в паралелния слалом в Бад Гащайн

Българският сноубордист Радослав Янков изравни най-хубавото си показване дотук през сезона в Световната купа, откакто приключи 8-и по време на надпреварата в дисциплината успореден слалом в Бад Гащайн, Австрия.

В квалификациите Янков, който е победител в тази конкуренция от незабравимия за него сезон 2015/16, се подреди 12-и и по този начин в първия си двубой трябваше да се изправи против американеца Коди Уинтърс.

Въпреки че американецът беше този, който имаше право да избира по кое трасе да се спусне, българинът съумя да го победи в директния спор и по този начин да заслужи място в четвъртфиналите на конкуренцията.

За страдание, в разногласието за влизане в огромната четворка носителят на Световната купа за сезон 2015/16 отстъпи на австриеца Фабиан Обман и по този начин зае 8-ото място в крайното нареждане, с което повтори класирането си от Давос и Кортина д`Ампецо по-рано през акцията.

Иначе победител в днешния старт в Бад Гащайн стана италианецът Маурицио Бормолини, който в огромния край изпревари представителят на домакините Арвид Аунер. В борбата за последното място на подиума пък в напълно австрийски двубой Фабиан Обман надделя Бенямин Карл.

Въпреки че остана четвърти, Карл продължава да бъде водач в борбата за огромния Кристален глобус с 323 точки, следван от триумфиралия довечера Бормолини с 289 и още един италианец - Едвин Корати с 259.

Календарът в Световната купа за Радослав Янков и всички останали звезди в сноуборда продължава с двете дълго чакани съревнования в България, на които хазаин за пръв път в историята ще бъде Пампорово. Зимният курорт ще одобри две надпревари в дисциплината успореден слалом този уикенд - 20 и 21 януари.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР