Българският скиор - Алберт Попов, говори ексклузивно пред часове след

...
Българският скиор - Алберт Попов, говори ексклузивно пред часове след
Коментари Харесай

Алберт Попов за Gong.bg: Донякъде ме е яд, горд съм с екипа си

Българският скиор - Алберт Попов, приказва извънредно пред часове след деветото му място в крайното класиране. Алберт призна, че ненапълно го е гняв, защото знае неточностите, които е позволил, и не е съумял да се класира по-напред, само че непретенциозно призна пред нашата камера, че все пак, той се радва на постигнатото от него.

Попов призна с кого е разговарял минути след записаното време, а също по този начин и какви са бъдещите му проекти през сезона в оставащите спускания за Световната купа.

„ Донякъде ме е гняв, само че в последна сметка съм доста благополучен. Смятам, че когато преспя напълно ще изчезне ядът, само че в нашия спорт има спортна завист. Знаейки какво са 36 стотни и някои грешки, даже една от тях да не се бе случила, умерено имаше късмет за орден, само че виждам напред и се надявам в някоя от Световните купи да се реванширам “, стартира Попов.

„ В първия манш имаше неточност в позицията ми в стръмната част. Не бях задоволително напред в горната част на тялото и не направлявах ските от самото начало, след което внезапно започнах да натрупвам пасив. Във втория манш изгубих огромна част от времето си на старта, защото имаше сложни следи, които в случай че не ги уцелиш, не успяваш да набереш скорост. Това са четирите първи порти от старта, а на третата ми отплеснаха ските. Грешката е, че ската не вървеше по релси и я изпуснах. Може да се види още на първата контрола, че изгубвам тези 44 стотни. Дори там може да се крият тези 36 стотни. Въпрос на шанс и късмет е “, продължи скиорът ни.

„ Това са страхотни резултати за България. Колкото повече българи имаме в елита на спортовете, толкоз по-добре за страната ни. Тези резултати стоят в историята. Спомняме си резултатите на Петър Попангелов, които са от 30-40 години. Надявам се все по-често да вършим такива резултати “.

„ Доволен съм от резултатите ми, защото съм по-зрял по отношение на Корея. Чувствах се по-готов, даже на гигантския, където нямам доста тренировки. Просто взех решение да се опитвам и дам всичко от себе си. В първия манш ми беше мъчно, само че при втория демонстрирах мощно втурване и се изненадах. В слалома се носеше ужасно успокоение, бях убеден. Знаех, че с тези скиори съм карал последните 3-4 сезона. Знам всеки какво може, знам, че съм ги побеждавал. Когато имаш това чувство, ти се чувстваш един от тях и не ги гледаш като непобедими звезди, а в противен случай. Много хора ми писаха и се пробвам да върна, отговоря, само че са в действителност доста. Днес малко ме натисна и умората, защото до този миг стискахме зъби и да не се отпуснем преди старта. Бях се отдал напълно на тези два старта, не разговарях с медии. Исках да съм съсредоточен и покажа какво мога. Смятам, че беше положително решение от мен. В момента, в който отмина надпреварата, рухнах. Горе беше свиреп студено и когато се стоплих, ми се доспа. Вече тайничко бленувам за у дома. С приятелката и родителите ми се чухме незабавно “, анонсира Аби.

„ Стефка Костадинова ми звънна още във финалната зона и ми сподели доста мощни думи от доста мощен състезател. Трогна ме и ѝ благодаря. Това са хората, с които се чух. Стефка ми сподели: Браво, моето момче! Страхотен си, наслаждавай се! Направи страховит резултат, наслаждения му се, млад си и имаш години пред теб “. Готино беше, зарадвах се “.

„ Посвещавам представянето си в Пекин на тима и екипа си, защото това че съм аз там, втурвам се, върша резултата, а камерите снимат мен, дръзвам да настоявам, че всеки един от нас има своите ограничения към семейство, близки. Имаме една и съща цел – аз да стигна все по-напред, само че това е мотор, който не може да върви без обособените си частици и поради това обричам резултата на тях. Продължаваме със Световната купа и се прибираме единствено за три дни. В тях ще би трябвало да обърнем разликата в часовете, да си починем и да тръгнем към Австрия, където ще се готвим за надпреварите в Германия в Гармиш-Партенкирхен на 26 и 27 февруари. Надявам се да ми паснат тези два слалома и да си върна загубата “, разяснява Алберт Попов пред нашата медия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР