Българският шампион Лудогорец завърши наравно 3:3 с третия в австрийската

...
Българският шампион Лудогорец завърши наравно 3:3 с третия в австрийската
Коментари Харесай

Лудогорец се измъкна срещу третия в Австрия

Българският първенец Лудогорец приключи наедно 3:3 с третия в австрийската Бундеслига - Волфсбергер, във втората си контрола на турска земя. В първия си другарски мач разградчани приключиха наедно 1:1 с полския Висла Краков. Австрийците поведоха с гол на Барибо (17), а Визингер (30) удвои преднината им. В края на първата част Елвис Ману понижи изоставането на разградчани.
Волфсбергер още веднъж усили предн ината си на 2 гола, откакто Диенг (71) бе прецизен за 3:1. Ихинио Марин (81) вкара с глава след центриране на Кирил Десподов. Отново двукратният футболист на България асистира на Мавис Чибота, който в пеналта си настройки топката за десния крайник и технично я прати във вратата на Кутин.
Още в третата минута Спас Делев центрира от свободен удар, което докара до безредие в наказателното поле, само че стражът Кутин съумя да избави мрежата си. Текпетей (8) насочи диагонален изстрел, който мина около вратата на австрийците. Волфсбергер поведе в резултата. Текпетей загуби топката, което докара до опцията на Визингер да напредне по фланга, изпреварвайки Оливие Вердон и да центрира към Барибо, който бе прецизен от близко. В 23-ата минута Новак стреля, само че над вратата на Падт. В 27-ата минута Лудогорец насочи първия си прецизен удар във вратата на австрийците. В 30-ата минута Лудогорец позволи втори гол. След центриране от статично състояние няколко футболисти на двата отбора останаха под топката, която стигна до Визингер, а той я прати в опразнената от Падт врата.
В 33-ата минута попадение на Ману не бе зачетено поради засада. В самия завършек на полувремето разградчани понижиха изостването си. Елвис Ману размина бранител на Волфсбергер, а по-късно и вратаря и прати топката в празната врата.
На почивката наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа смени целия си състав, като единствен мястото си на терена резервира вратарят Серджио Падт. В игра се появиха Игор Пластун, Жордан Икоко, Илкер Будинов, Георги Терзиев, Каули Оливейра, Стефан Баджи, Ихинио Марин, Мавис Чибота, Рик Джонатан и Кирил Десподов.
В началото на втората част бранител на австрийския отбор съумя да почисти топката току пред влезлия като запаса Кирил Десподов. В 56-ата минута Шейку Диенг стреля по диагонала, само че прати топката в левия непряк дирек. В 67-ата минута и Падт напусна терена, сменен от Дамян Христов. В 71-ата минута Волфсбергер още веднъж усили преднината си на 2 гола, откакто Диенг бе прецизен за 3:1. Десет минути по-късно Кирил Десподов центрира от корнер, а Ихинио Марин с глава насочи топката във вратата на австрийците.
В 84-ата минута Лудогорец изравни. Десподов прати топката в наказателното поле, където Мавис Чибота си настройки топката за десния крайник и технично я прати във вратата на Кутин.
Словенският старши треньор на Лудогорец Анте Шимунджакоментира второто реми на отбора си. " Видях и положителни и неприятни неща. През първото полувреме не работихме от самото начало като тим и вследствие на това допуснахме попадения. В последните 15 минути успяхме да вкараме, тъй като играхме по-добре. Мисля, че второто полувреме беше по-добро за нас. Трябваше да бъдем нападателни. Знаем, че имаме някои проблеми, само че не е обикновено да не играем по метода, който желаеме. Вярваме, че ще стартираме да действаме като отбор и тогава нашата класа ще изпъкне. Изясняването на стартовата 11-орка е доста сложен развой. Имаме още четири дуела, в които би трябвало да почистим това. Всеки ще получи своите минути, с цел да може да опита да проправи своя път към стартовия състав ", съобщи словенецът.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР