Българският шампион Лудогорец записа много важен успех в четвъртата си

...
Българският шампион Лудогорец записа много важен успех в четвъртата си
Коментари Харесай

Лудогорец се справи с ХИК и си осигури мачове и напролет в евротурнирите

Българският първенец Лудогорец записа доста значим триумф в четвъртата си среща в групите на Лига Европа. Тимът победи вкъщи финландския ХИК Хелзинки с 2:0 и по този метод си обезпечи най-малко присъединяване в елиминациите на Лигата на конференциите следващата година. 
Прочетете още
В 39-та минута Рик Джонатан пусна страховит пас с пета към Дани Групер, който съумя да вкара.  

В 64-ата минута Бърнард Текпетей се откъсна самичък против вратаря на гостуващия състав, преодоля го, само че се засуети и загуби много от своя задатък в обстановката. Последва обаче пас към нахлуващия фронтално против рамката на ХИК Рик Джонатан, който мигновено прати топката зад голлинията. 

В края на дуела Райтала беше изпъден и ХИК доигра мача с 10 индивида.

С успеха Лудогорец най-малко ще играе в елиминациите на Лигата на конференциите през пролетта, само че с изключение на всичко друго отборът е с шансове и за елиминациите в Лига Европа. 

В другия мач от групата Бетис и Рома направиха 1:1, а Лудогорец можеше да се класира за елиминациите за Лига Европа още през днешния ден в случай че Рома беше изгубила. 

В класирането след четвъртите срещи от груповата фаза Бетис е водач с 10 точки, Лудогорец е със 7 на второто място, Рома е на терто място с четири, а на последното място е ХИК Хелзинки с една точка.

Следващият мач на Лудогорец в груповата фаза на Лига Европа е домакинство на Бетис на 27 октомври. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР