Българският шампион Лудогорец работи по няколко сделки на трансферния прозорец.

...
Българският шампион Лудогорец работи по няколко сделки на трансферния прозорец.
Коментари Харесай

"Лудогорец" чака защитник и халф, праща вратар в "Цървена звезда"

Българският първенец " Лудогорец " работи по няколко покупко-продажби на трансферния прозорец. Разградчани, които към този момент привлякоха нов вратар, в лицето на Хорхе Броун, чакат централен бранител и халф.

Както " Дневник " заяви, французинът Матийо Соние е доста покрай контракт с първенците. Всичко към прекосяване на бранителя на " Гранада " в Разград е конкретизирано, като единственото закъснение в последните 10 дни е било поради дуела с " Жалгирис ".

От " Лудогорец " са безапелационни, че ще вземат Соние, в случай че се класират за груповата фаза на европейските шампионати. С отстраняването на литовците, отборът е с една крачка по-близо, като си подсигурява най-малко плейофи на Лига Еворпа.

 Соние е сигурен на 90% за
© Associated Press

Соние е сигурен на 90% за " Лудогорец ", откакто персоналните му условия са конкретизирани.

Личните условия на французина с " Лудогорец " са конкретизирани, като той би трябвало да взима 40 хиляди евро месечно в отбора. Единственият различен заинтригуван тим в Соние е " Спортинг " (Лисабон), само че португалците оферират само наем.

В полезрението на първенците е и полският футболист Яцек Горалски. Халфът на " Ягелония " е на 24 години, а през предишния сезон записа 31 мача във всички шампионати, в които вкара три гола и добави три асистенции.

Червено-жълтите, които приключиха на второ място в шампионата на Полша желаят 2 млн. евро за футболиста, само че " Лудогорец " е податлив да даде на половина.

По информация на " Дневник " от няколко дни спортният шеф на " Лудогорец " Методи Томанов е в чужбина, като една от вероятностите е да договаря за Горалски.

Футболистът играе в средата на терена, а разградчани изпитват потребност от попълнение там, както се видя при отсъствието на капитана Светослав Дяков.

Горалски има три мача за " Ягелония " в Лига Европа през този сезон, само че той не игра в конфликта с " Габала " преди два дни.

Освен двете входящи покупко-продажби, които се чакат в " Лудогорец ", първенците се разделят с вратаря Милан Борян. Сериозен интерес към канадския национал имаше от три тима от Полша, само че той минава в " Цървена звезда ".

 Борян се оказа непотребен в
© LAP.bg

Борян се оказа непотребен в " Лудогорец " след привличането на Хорхе Броун.

По всяка възможност Борян ще замине за Белград против минимална сума, откакто към този момент не е необходим в Разград. На поста първенците разполагат с Ренан, контузения Владислав Стоянов и новото попълнение Хорхе Броун.

Освен това Борян заема квота за чужденци отвън Европейски Съюз, откакто има сръбски и канадски паспорт.

Според сръбските издания " Спортски вестник " и " Мондо ", вратарят към този момент е подписал контракт с " Цървена звезда " за две години, с алтернатива за удължение с още една и ще играе с №82. Той идва на стадион " Райко Митич " като заместител на продадения на " Хетафе " за 1.2 млн. евро Филип Манойлович.

През това лято " Лудогорец " се раздели петима играчи. Хосе Луис Паломино беше продаден на " Аталанта ", Браян Ангуло на мексиканския " Пуебла ", а Цветелин Чунчуков, Йордан Минев и Витиня напуснаха, откакто договорите им изтекоха.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР