Българският състезател Никола Цолов даде 11-то време в единствената сесия

...
Българският състезател Никола Цолов даде 11-то време в единствената сесия
Коментари Харесай

Никола Цолов с 11-то време в края на тестовете във Формула 3

Българският играч Никола Цолов даде 11-то време в единствената сесия на последния ден на предсезонния тест във Формула 3 на пистата „ Сахир “ в Бахрейн.

Цолов, който ще се състезава за екипа на АРТ, завъртя общо 57 обиколки на трасето, давайки най-хубаво време от 1:47.983 още в своя девети тур за сесията. Най-бърз в нея бе водачът на Трайдент Габриел Бортолето, който оглави класирането с време от 1:47.417. Италианецът бе с 0.566 секунди по-бърз от Никола Цолов. Съотборниците на Никола в АРТ – Грегоар Соси и Кейлън Фредерик приключиха сесията надлежно 3-ти и 10-ти с времена от 1:47.452 и 1:47.878.
 Никола Цолов приключи 13-и втория ден от тестванията във Формула 3 Никола Цолов приключи 13-и втория ден от тестванията във Формула 3
Както и в предходните два дни най-бързите обиколки в границите на утринната сесия бяха реализирани в нейното начало, след което асфалтът стартира да се нагрява и да дава по-ниско сцепление.

Самата сесия бе удължена с час и половина, защото в следобедните часове се чака пясъчна стихия да удари „ Сахир “, което принуди уредниците на теста да анулират следобедната сесия. По този метод водачите във Формула 3 на практика изгубиха един час за подготовка преди началото на сезона, който ще стартира в първия уикенд на месец март с двете надпревари на „ Сахир “.

Снимки: twitter.com/ARTGP
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР