Българският разследващ журналист Христо Грозев е бил принуден да напусне

...
Българският разследващ журналист Христо Грозев е бил принуден да напусне
Коментари Харесай

Христо Грозев напуска Австрия, бил заплашен от руските служби за сигурност

Българският проверяващ публицист Христо Грозев е бил заставен да напусне Австрия, където живее от близо 20 години. Според виенския вестник „ Фалтер “ той е застрашен от съветските служби за сигурност, представен от „ 24 часа “.

„ Подозирам, че във Виена има повече съветски сътрудници, в сравнение с служители на реда “, сподели Грозев.

Журналистът е планувал да се завърне във Виена след пътешестване в Съединени американски щати, само че е бил предизвестен от свои познати, че може да бъде изложен на заплаха, в случай че се върне.

53-годишният Христо Грозев взе участие в някои от значимите следствия, като отравянето на съветския двоен сътрудник Срегей Скрипал и щерка му в Солсбъри през 2018 година Той проверява също по този начин и отравянето на кремълския критик Алексей Навални.

През юли съветската проверяваща работа ФСБ съобщи, че Христо Грозев е взел участие в интервенция на украинското военно разузнаване за похищение на военни самолети от Русия.

„ Смятат ме за нарушител, само че аз не мога да се защитя, тъй като не знам в какво съм упрекнат. И явно желаят да схвана, че знаят къде тъкмо пребивавам “, споделя Грозев в изявлението за „ Фалтер “.

Грозев отхвърля всички обвинявания против него и упреква съветските служби, че са фалшифицирали доказателства, с цел да поддържат изказванията си.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР