Българският производител и дистрибутор на биопродукти Смарт органик стана мажоритарен

...
Българският производител и дистрибутор на биопродукти Смарт органик стана мажоритарен
Коментари Харесай

"Смарт органик" придоби мажоритарен дял в производителя на смути Frudada

Българският производител и дистрибутор на биопродукти " Смарт органик " стана мажоритарен притежател в софийската компания " Сантулита " - производител на напитките с марката Frudada. Покупката е за 70% от дяловете на сдружението, като купувачът има алтернатива за придобиване на останалите 30% след 4-6 година От Търговския указател излиза наяве, че цената на договорката е 1.015 млн. лева, като 525 хиляди лева са в брой, а останалите в акции на " Смарт органик ".
Очаквани резултати
Придобиването е следващата стъпка в разрастването на " Смарт органик ", която навлиза в нова категория - на здравословните питиета. Компанията ще поддържа " Сантулита " в региона на продажбите, дистрибуцията и маркетинг интензивностите.

" Сделката със " Смарт органик " ще ни разреши да засилим пазарното си наличие в България и в чужбина, да усъвършенстваме доставките на първични материали, да получим в допълнение финансиране, с което ще увеличим и индустриалния потенциал, и гамата фирмени артикули ", разяснява за " Капитал " Ивелин Бежев, шеф на " Сантулита ".

Според основателя и мажоритарен притежател на " Смарт органик " Яни Драгов " значима част от бъдещото развиване ще бъде и стартиране на пазара на серия бионапитки ".
Реклама Продавачът
" Сантулита " е фамилна компания, която създава студенопресовани смути, сокове, лимонада и леден чай (както и сладолед, който се създава с марката и по рецепта на компанията). Започва активност през юни 2016 година Неин шеф е Ивелин Бежев, а в бизнеса са ангажирани брачната половинка му Йонета и щерка им Злателина.

" Във Frudada се влагат единствено плодове и зеленчуци, ядки и семена, без да се прибавят вода, захар, консерванти, оцветители. Няма Е-та, технологията не разрешава да се употребяват изгнили първични материали. Използваме метода на студено сплескване за извличане на пюре и сок по едно и също време, извличаме оптимално потребните субстанции на задачите плодове - фибри и витамини. Продуктите минават през щадяща пастьоризация, която съставлява минимална топлинна обработка, с цел да се убият единствено нездравословните бактерии ", изясни в през 2017 година Злателина Бежева.

Резултатът от индустриалния развой е оптимално опазване на усета и питателните качества на вложените първични материали и предложение на " смути с темперамент " - " нещо, което е хем потребно и здравословно, хем вкусно, тъй като има доста потребни неща, които не са вкусни ", споделя Ивелин Бежев.

Компанията продава в комерсиалните вериги, в профилирани магазини за биопродукти, деликатеси и натурални храни в столицата и страната. Frudada се продава също в Гърция и Македония. Средногодишните доходи на сдружението през последните години доближават 2 млн. лева Заетите са 15.
Реклама Купувачът
" Смарт органик " е учредена през 2009 година и е една от най-динамично разрастващите се освен в бранша на биохраните, само че и в целия сегмент на бързооборотните артикули. Компанията създава и дистрибутира биохрани в България и на над 60 експортни пазара. Водещите й марки са Roobar, Dragon Superfoods, Kookie Cat, Bett`r, " Био класа ". От ноември предходната година

За 2021 година " Смарт органик " регистрира близо 30% растеж на приходите от продажби през 2021 година, които доближават 47.48 млн. лева Чистата облага е 6.9 млн. лева Възходящият тренд продължава и през тази година, когато всеки месец компанията отбелязва двуцифрен скок на продажбите.

Придобиването на мажоритарен дял в " Сантулита " е поредна договорка на " Смарт органик ". През февруари компанията купи 100% от дяловете на Amigos Internternational Trade BV - дребен дистрибутор на биохрани в Холандия и Белгия, вносител на био аренга захар (натурален подсладител) от Индонезия под своя бранд Red Ape.

Яни Драгов съобщи, че " Смарт органик " не се отхвърля от желанието за нови придобивания, непрестанно получава оферти за покупки на компании и продължава да преглежда още благоприятни условия за увеличение на собствеността, освен това на по-добра цена.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Енергетика 2 Пазари 3 Коментари и разбори 1 Енергетика 2 Свят 3 Енергетика 1 Пловдив 2 Компании 3 Градове Реклама Свързани публикации " Смарт органик " с втора фабрика от август, есента с начало на трета 14 юни 2022, 17:24 Производителят на биохрани Яни Драгов: Ръст 30% в онлайн продажбите, в магазините нагоре-надолу с 10% 28 март 2020, 10:00 Бизнес закуска в бутилка 28 април 2017, 14:23 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР