Българският президент трябва да бъде не само олицетворяващ, а и

...
Българският президент трябва да бъде не само олицетворяващ, а и
Коментари Харесай

Милен Михов, ВМРО: Българският президент трябва да бъде не само олицетворяващ, а и носител на националния суверенитет

Българският президент би трябвало да бъде освен олицетворяващ, а и притежател на националния суверенитет. Това сподели в изявление за предаването „ Тази заран “ по бТВ претендентът за президент на Вътрешна македонска революционна организация Милен Михов. Приоритетите ми са няколко. Не одобряваме български политици и държавници да се извиняват, че нещо ни натиска, някой ни притиска и по тази причина би трябвало да жертваме националните си ползи. На второ място слагаме конституционния въпрос и нуждата от значими промени, които кимат за цел издигането на президентската институция до равнището ѝ на законна институция, директно определена от народа.

„ През последните 30 година говорехме за смяна, получихме замяна. На трето място е въпросът за „ Зелената договорка “, икономическата и енергийната самостоятелност на България. Не одобряваме идеологизацията на стопанската система под формата на тази „ Зелена договорка “, наложена от Европейска комисия. Не на последно място е Македонският въпрос, който е същността на Вътрешна македонска революционна организация. Нещо, което успяхме да наложим като консенсусна политика в Народното събрание през 2019 година Пак не на последно място е и въпросът за навлизащата джендър идеология и въпроса за еднополовите бракове “, сподели Михов.

Относно уволнението му от Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “, той съобщи: „ Мисля да сложим завършек на тази история. Изписаха се и се изрекоха много неща за лишаването ми от право за преподаване. Заповедта ми за уволняване е от 4 точки, 3 от тях са за изявления през април 2019 година Четвъртата е изключително забавна – подал сигнал до основния прокурор и до МОН на 25 април 2018 година за нарушение на законните правила при провеждането на едно образование. Всеки честен български жител, до който доближат сигнали за нередности, би трябвало да сезира способените органи. Аз мисля, че съм си извършил дълга. “

„ Ще питате Прокуратурата, не мен. Ако има подозрение за нарушение на законовите правила, съгласно мен би трябвало да бъде ориентирано към различен, а не към мен. Аз не се усещам за нищо отговорен. Кандидатът за държавен глава разяснява, че е належащо единодушие по основни въпроси, а президентската институция е тази, която би трябвало да сплотява и консолидира. „ по тази причина ние в този момент издигаме въпроса за конституционни промени, които да трансфорат изпълнителната власт във функционалност на президентската власт. Президентската власт е устойчива, има мандат 5 година и е лимитирана в два мандата. Нямаме опасност за дълга тирания, определена е от народа и е способна да организира целенасочени и поредни политики в региона на защитата, образованието и битката с корупцията. Ние молим към връщането на мощната изпълнителна власт посредством такива конституционни промени “, сподели Михов.

„ Президентът има лимитирани пълномощия, само че има морално и конституционно право да излъчва сигнали и да осъществя сплотяващи начинания. Ние от Вътрешна македонска революционна организация предходната година предложихме един стопански щаб, който да генерира целенасочени политика в региона на финансите, стопанската система и обществените отношение, само че това не беше признато от нашите сътрудници от ГЕРБ. Днес президентът може и мисля, че е задължен да конфигурира подобен стопански щаб. Президентът би трябвало да сложи на дневен ред проблемите за инфлацията, енергетиката и енергийната система на подобен Консултативен съвет по национална сигурност. В енергетиката има всевъзможни ползи, само че няма тактика. Това, което господин Пеканов направи в Плана за възобновяване и резистентност, е нещо, което беше направено служебно и незнайно за научните среди. Необходимо е този въпрос за енергийната тактика на България в околните 30-40 години да бъде подложен на национално равнище и президентът има такава отговорност “, добави Михов.

„ Ваксиниран съм и съм уверен последовател, че имунизацията избавя живот. Отговорността на водачите на българския народ, които водят страна ни, е, че не съумяха да поведат народа във вярната посока. Ваксините са единственото ни оръжие против пандемията. Ако съумея в тази акция най-малко няколко индивида да убедя да повярват и да създадат тази стъпка, ще бъда удовлетворен “, разяснява той.

„ Ние ще сложим на дневен ред съществено конституционния въпрос, привличайки целия теоретичен и политически капацитет. Президентската институция би трябвало да носи и отговорността на изпълнителната власт. Виждаме в последните години и месеци, че гласуваш за едни, те влизат в Народното събрание и подмолно конфигурират едни болшинства, които се разминават доста с желанията на огромна част от хората “, сподели Михов.

„ В региона на защитата Вътрешна македонска революционна организация и господин Каракачанов направиха доста положителни неща в последните 4 години. Напоследът мнгоо неща стопираха, даже служебният министър спря преработването на бойните ракети на МиГ-29. Ние се питаме за какво нашите самолети остават единствено едно добре летящи самолети и дали това не е под натиска на едно непознато държавно управление. България пази европейските полезности в Западните Балкани. Когато хора, които се дефинират като българи, са втора употреба в личната си страна, запътила се към Европейски Съюз, това опонира на правилата на Европейски Съюз. В позицията си България е страна, която пази европейските полезности. Това е задачата на нашата дипломация. Уверени сме, че Вътрешна македонска революционна организация е българският план, 30 година следваме своя път, без да поглеждаме на Изток или на Запад. Убедени сме в личната си правото и ще бъдем откровени с нашите гласоподаватели. На изборите 2 в 1 всички гласувайте с номер 21. “, съобщи Михов.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР