Българският президент Румен Радев призова за действие в период, когато

...
Българският президент Румен Радев призова за действие в период, когато
Коментари Харесай

Румен Радев пред ООН: България прилага балансиран подход към миграцията

Българският президент Румен Радев прикани за деяние в интервал, когато светът е изправен пред невиждани провокации . Това съобщи пред 72-то Общо заседание на Организация на обединените нации президентът на България, представен от БНР.

По време на изявлението си президентът даде да се разбере, че що се отнася до миграцията страната ни ползва уравновесен метод, който включва съблюдаване на интернационалните филантропични правила и ефикасното запазване на границите.

От най-голямата международна естрада Радев приказва за международните спорове, като посочи потребността от повсеместен метод на Организация на обединените нации . Той уточни, че страната ни поддържа тактиката дипломация за мир като акцентира над ролята на предварителната защита и медиацията. Президентът разяснява и обстановката в Източна Украйна като повтори позицията на България за бързо и цялостно използване на споразуменията от Минск , които по думите му нямат опция.

Пред международната общественост Радев жигосах продължаващите проби на ракети от Северна Корея и прикани Пхенян да спре нуклеарната си стратегия. Президентът изложи и позицията на България по въпроса за нуклеарните оръжия. Той посочи уговорките на страната ни към Споразумението за неразпространения на нуклеарните оръжия.

По въпроса за Сирия президентът съобщи, че политически разговор под управлението на Организация на обединените нации е единственият вероятен метод за възстановяване на обстановката в Сирия .

 Тръмп не желае война със Северна Корея, твърди посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации
Тръмп не желае война със Северна Корея, твърди посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации

Вашингтон не се отказвал от дипломатическите старания

Румен Радев загатна и исторически значимото съглашение за нуклеарната стратегия на Иран от 2015 година, като сподели, че използването му е от изключителна значимост за районната и световната сигурност.

Радев разясни, че тази сесия на Организация на обединените нации е специфична за страната ни, защото е в навечерието на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР