Българският премиер Николай Денков влиза в директен дебат с европейските

...
Българският премиер Николай Денков влиза в директен дебат с европейските
Коментари Харесай

Николай Денков влиза в дебат с европейските депутати

Българският министър председател Николай Денков влиза в пряк спор с европейските депутати. След тирада от негова страна те ще имат право да му задават въпроси по всевъзможни тематики. 

11 държавни и държавни ръководители от страните членки на Съюза към този момент са минали през подобен пленарен спор, в който депутатите имат право да показват позициите си изцяло свободно. Единственото ограничаване е времево – те разполагат с сред една и две минути.

По традиция всякога, когато държавни или държавни ръководители са се изправяли в пленарната зала, депутати от личните им страни са ги апострофирали по вътрешнополитически тематики. Очаква се и през днешния ден да е по този начин по време на дебата с Николай Денков.

26 европейски депутати са изявили предпочитание да вземат думата. 11 от тях са българи.

Всяка сходна среща на депутатите с евролидери се организира в наличието на най-малко един европейски комисар. Точно през днешния ден тази роля се пада на българския член в комисията – Илияна Иванова.

Заедно с Николай Денков в Европейския парламент през днешния ден ще бъде и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.Програмата ѝ ще стартира със срещи с Върховния представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел и заместник-председателя на Европейската комисия по въпросите на демокрацията и демографията Дубравка Шуица. Предстоят полемики и с европейския комисар по правораздаването Дидие Рейндерс и комисаря по опазването на здравето Стела Кириакиду.

В рамките на визитата са планувани и срещи с ръководителя на Комисията по индустрия, научни проучвания и енергетика (ITRE) Кристиан Бушой и ръководителя на Комисията по просвета и обучение (CULT) Сабине Ферхайен.

Николай Денков и Мария Габриел ще се срещнат с делегацията на българската членове на Европейския парламент. Предстоят и полемики със съпредседателите на групата на Зелените/Европейски свободен алианс Тери Рейнтке и Филип Ламбъртс и с ръководителя на Групата на Прогресивен алианс на социалистите и демократите Ираче Гарсия Перес.

По време на визитата си в Страсбург, вицепремиерът ще се срещне с Групата на Европейската национална партия в Европейския парламент. Тя ще показа напредъка на държавното управление по осъществяването на целите на управническата стратегия, измежду които е участието на България в Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР