Българският премиер Николай Денков влиза в директен дебат с европейските

...
Българският премиер Николай Денков влиза в директен дебат с европейските
Коментари Харесай

Николай Денков влиза в директен дебат с европейските депутати

Българският министър председател Николай Денков влиза в пряк спор с европейските депутати. След малко послание от негова страна те ще имат право да му задават всевъзможни въпроси.

Това, което би трябвало и може да се направи, е да се работи съгласно законите, сподели министър председателят

11 държавни и държавни ръководители от страните членки на Съюза към този момент са минали през подобен пленарен спор, в който депутатите имат право да показват позициите си изцяло свободно. Единственото ограничаване е времево – те разполагат с сред една и две минути.

По традиция всякога, когато държавни или държавни ръководители са се изправяли в пленарната зала, депутати от личните им страни са ги апострофирали по вътрешнополитически тематики. Очаква се и през днешния ден да е по този начин по време на дебата с Николай Денков.

Опозицията употребява момента и нападна

26 европейски депутати са изявили предпочитание да вземат думата. 11 от тях са българи.

Заедно с Николай Денков в Европейския парламент през днешния ден ще бъде и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

По традиция всяка сходна среща на депутатите с евролидери се организира в наличието на най-малко един европейски комисар. Точно през днешния ден се оказва, че тази роля се пада на българския член в комисията – Илияна Иванова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР