Българският премиер Бойко Борисов заяви пред Европейския съвет в Брюксел,

...
Българският премиер Бойко Борисов заяви пред Европейския съвет в Брюксел,
Коментари Харесай

Борисов отказа на ЕС да приема обратно бежанци

Българският министър председател Бойко Борисов съобщи пред Европейския съвет в Брюксел, че България няма да одобри назад мигранти, в случай че друга страна от Европейски Съюз го изиска. Той прикани водачите на Европейски Съюз да се откри консенсус и единно решение по тематиката с мигрантите.

Премиерът изброи предложенията на страната ни за затваряне на външните граници на Европейски Съюз, изнесените центрове за предоставяне на леговище отвън Европа и концентриране на напъните по правене на споразуменията с трети страни, сходно на това с Турция. „ Нашите оферти са добра основа, с цел да продължим работата по промяната. Заложената в тях посока цели да изградим предвидима и ефикасна Система на Европейски Съюз за леговище, която да е устойчива на бъдещи рецесии “, сподели министър председателят.

Той акцентира, че Българското председателство на Европейски Съюз положило съществени старания по тематиката с миграцията. Като един от триумфите в тази сфера той открои срещата на водачите на Европейски Съюз и Турция във Варна, където беше контрактувано продължение на съглашението с Анкара.

В последна сметка водачите на Европейски Съюз реализираха съглашение по заключителния документ от срещата, в това число и по горещата тематика за миграцията. Това разгласи рано в петък заран ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск. Италия в началото блокира приемането на заключителния документ на срещата на върха на Европейски Съюз по всичките тематики от дневния ред поради различия по отношение на решаването на миграционната рецесия. След това обаче министър председателят Джузепе Конте разгласи, че Италия към този момент не е сама въпроса за бежанците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР