Българският премиер Борисов обеща, че за другата Нова година ще

...
Българският премиер Борисов обеща, че за другата Нова година ще
Коментари Харесай

Премиерът Борисов отново обеща магистрала до границата със Сърбия

Българският министър председател Борисов даде обещание, че за другата Нова година ще има построена автомагистрала сред София и Белград. Това той направи по време на телефонен диалог със сръбския президент  Александър Вучич.

Както е известно за построяването на разширено  шосе сред София и граничния пункт Калотина на границата със Сърбия се приказва още от първия мандат на премиера Борисов през 2010 година През април 2010 година той се срещна с тогавашния сръбски министър председател Мирко Цветкович и даде обещание, че автомагистралата сред София и Ниш ще бъде подготвена до 2012 г. Междувременно Сърбия съумя да завърши на 100% своята част от плана и построи автомагистрала сред границата с България и столицата Белград. От наша страна проектът  още не е приключен.

Друг акцент в диалога сред Борисов и Вучич бе енергийното партньорство.

„ В най-тежката пандемия от COVID-19 продължава работата по енергийните планове у нас, а по този начин и Сърбия се трансформира в директна страна на газ. Фокусирали сме напъните си също върху построяването на още един интерконектор до София със Сърбия, с цел да подсигуряваме сигурността на енергийните доставки “, означи министър председателят Бойко Борисов.

Българският министър-председател и сръбският президент обявиха, че щом обстановката поради пандемията от COVID-19 разреши, двамата ще проведат персонална среща.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР