Българският премиер акад. Денков остро атакува документ на ЕС по

...
Българският премиер акад. Денков остро атакува документ на ЕС по
Коментари Харесай

Акад. Денков се възмути от документ на ЕС за розовото масло: Наукообразен текст, но не и научен

Българският министър председател акад. Денков остро нападна документ на Европейски Съюз по време среща на водачите на страните членки. Той заяви пред публицисти, че във фокуса на разискване са били ограничения, с които след коронавирус рецесията и последвалите рецесии Европа би трябвало да бъде способна да си създава всичко. Денков е реагирал на текст в формален документ, отнасящ се за розовото масло. Той изясни, че като химик е възразил във връзка с понятия като “опасно ” и “отровно ”.

“В документа липсваше думичката “концентрация ”, особено обърнах внимание на госпожа фон дер Лайен, която е лекар и незабавно разбра, защо става въпрос ”, описа пред медиите българският министър председател. “Текстът звучи наукообразно, само че не и научно ”, разяснява той.

Акад. Денков сподели също, че водачите на страните от Европейски Съюз са почнали разискване за дълготрайни фондове за поддръжка на Украйна, както и дали да не се употребяват замразените съветски активи в Европейски Съюз. Той акцентира, че фондовете касаят непосредствено България, а самодейностите за повече муниции може да донесе съществени доходи на българската военна промишленост, в случай че прояви задоволително интензивност.

Нидерландският министър председател Марк Рюте е отворен към концепцията България да влезе в Шенген, само че желае да си приемем законите и да види ясни резултати, сподели още Денков. Той разяснява още, че по тематиката е провел двустранни срещи с Марк Рюте и Карл Нехамер, които са били ориентирани към това по какъв начин да работим с техните общества, с цел да спечелим доверието им. Има предложение техни митничари да дойдат на нашата граница, с цел да видят по какъв начин работим на място.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР