Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел

...
Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел
Коментари Харесай

Ангел Джамбазки: В Европа се води война срещу националните държави

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки взе присъединяване в среща на патриотичните партии и организации от цяла Европа, която се организира в Мадрид. Домакин на конференцията беше испанската партия ВОКС. Сред участниците в събитието бяха държавните ръководители на Полша и Унгария Матеуш Моравецки и Виктор Орбан, както и претендентът за президент на Франция и водач на „ Национален фронт “ Марин Льо Пен.

По време на полемиките в конференцията Ангел Джамбазки посочи, че в Европа се води война против традициите, фамилията и християнските устои, които стоят в основата на европейската цивилизация. Той означи, че тази война заплашва националните страни и техните нации.

Европейският съюз е в редица рецесии, като се стартира от рецесията COVID-19, икономическата рецесия, енергийната рецесия и водещата – рецесията на идентичността. Имаме фундаментален проблем – дали Европейски Съюз би трябвало да направи крачка обратно, като даде независимост на нациите и националните страни, или ще продължи по пътя на основаване на бюрократична тоталитарна супердържава. За нас отговорът е явен. Европейски Съюз би трябвало да върви към концепцията за „ Европа на суверенните Отечества “, съобщи още Джамбазки пред участниците в конференцията.

Лидерът на испанската партия ВОКС Сантяго Абаскал съобщи, че общата среща има за цел да очертае отбраната на Европа от външни и вътрешни закани посредством поощряване на опция на глобалистката наклонност, която заплашва Европейския съюз, атакувайки суверенитета на нациите.

Събитието в испанската столица е втората такава конференция след срещата на върха на патриотичните и консервативни сили в Европа, която се състоя във Варшава при започване на декември 2021 година. През юли 2021 година няколко политически обединения, показани в Европейския парламент, подписаха взаимна декларация, посредством която поеха ангажимент да пазят Европейски съюз, който зачита суверенитета, свободата и традициите на страните членове. Още тогава към самодейността се причисли и Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, която поддържа концепцията за „ огромен алианс “ в битка за Европа на Отечествата.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР