Българският посланик в Русия Атанас КръстинМинистерството на външните работи на

...
Българският посланик в Русия Атанас КръстинМинистерството на външните работи на
Коментари Харесай

Руското външно министерство привика българския посланик: Тримата духовници бяха изгонени по кощунствен и оскърбителен начин

Българският дипломат в Русия Атанас Кръстин

Министерството на външните работи на Русия изрази остър митинг пред българския дипломат Атанас Кръстин по отношение на експулсирането на свещеници на Руската православна черква от София, заяви Министерството на външните работи на своя уеб страница.

" На двадесет и пети септември в съветското външно министерство беше извикан българският дипломат Атанас Кръстин, на който беше изразен изострен митинг по отношение на изгонването от България под фиктивен претекст, по кощунствен и унизителен метод, на предстоятеля и двама свещенослужители на Подворието на Руската православна черква в София ", се споделя в обявата.

Министерството назова дейностите на българските управляващи следващата провокация, " изцяло вписваща се в сегашните евроатлантически настройки за битка с съветското въздействие ", и даде обещание неизбежни неприятни последици за основателите.

" В същото време сме твърдо уверени, че проектите, ориентирани към подкопаване на вековните духовни връзки и обичаи на дружба сред народите на Русия и България, нямат вероятност и са обречени на неуспех ", допълват от там 

Инфо: РИА Новости

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР