Българският посланик в Москва Атанас Кръстин е бил извикан в

...
Българският посланик в Москва Атанас Кръстин е бил извикан в
Коментари Харесай

Москва гони един български и десет румънски дипломати

Българският дипломат в Москва Атанас Кръстин е бил извикан в съветското външно министерство през днешния ден, където му е била връчена нота, с която чиновник на българското посолство в Москва е разгласен за " личност нон грата ", оповестиха от дипломатическото ведомство.

Мярката е огледална и в отговор на " нестимулираното решение на българската страна да разгласи за личност нон грата " дипломата от съветското посолство в София, взето през април тази година.

С нотата се гони един български посланик, като в известието не се показва нито името му, нито длъжността, която заема.

Москва реагира огледално и по отношение на Румъния, като афишира 10 чиновници на посолството на страната в Русия за личност нон грата. На дипломат Кристиан Истрате през днешния ден също е била връчена

В известието за тази дипломатическа стъпка Москва декларира обаче, че отхвърля опитите на Румъния да трансферира виновността за военните закононарушения в Украйна върху Русия. В изказването на съветското външно министерство се споделя, че " Руската страна изрично отхвърля неоснователните опити на румънската страна да упрекна Русия във военни закононарушения в Украйна и осъжда политиката на Букурещ за замазване на жестокостите, осъществени от Националните батальони против цивилното население, както и доставките на оръжие, съоръжение и друга помощ за режима в Киев. "

Изявлението, оповестено от ТАСС, за дипломатическата стъпка по отношение на България е доста по-лаконично.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР