Българският полузащитник Петър Витанов направи асистенция за успеха на своя

...
Българският полузащитник Петър Витанов направи асистенция за успеха на своя
Коментари Харесай

Петър Витанов със силен мач в Белгия

Българският полузащитник Петър Витанов направи асистенция за триумфа на своя отбор Беверен с 2:0 над водача във втора белгийска дивизия Беершот. Срещата беше от 29-ия кръг на второто равнище в Белгия, а с тази победа " жълто-сините " от Беверен резервират към момента някакви дребни шансове да се включат в плейофите за класиране в елита.

Гостите от Беершот в предходния кръг завоюваха шампионата и с това и промоция в първа дивизия. Тимът на Витанов им направи почетен шпалир, само че уважението беше до тук, тъй като още от началния сигнал Беверен натисна съперника си. Българският полузащитник игра цялостни 90 минути и получи една от най-високите оценки в днешния мач.

В 16-ата минута Витанов взе топката от противник от ляво, центрира съвършено в наказателното поле и Гудуин Коялипу се разписа за 1:0. Десет минути по-късно другият нападател на домакините Лимбомбе с мощен изстрел разтресе горната греда. До края на полувремето Беверен пропусна още една опция.

По същия метод стартира и второто полувреме. 2:0 стана в 59-ата минута, откакто Taoфеек Ишмаел удвои. Антъни Лимбомбе си проби към крайната линия, доближи я и центрира в дребното наказателно поле. Ишмаел чакаше там и без да се бави прати топката в мрежата.

Беершот към този момент е част от белгийската елитна лига от идващия сезон, а четири тима са забъркани в борбата за втората квота в идващия финален постоянен 30-и кръг. Беверен е на 8-о място с 45 точки, на 3 от 6-ата позиция, където са Патро Айсден (Маасмехелен) и Зулте Варегем. Тимът на Витанов би трябвало наложително да завоюва в последния мач с Ломел и да се надява на удобно развиване в други мачове.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР