Българският политик никога не лъже. Той е вечен оптимист и

...
Българският политик никога не лъже. Той е вечен оптимист и
Коментари Харесай

Вервайте им Политиците никога не лъжат

Българският политик в никакъв случай не лъже. Той е безконечен оптимист и има вяра, че щом ни е споделил нещо, ние разбираме - станало е. Обикновено страда от шизофренични отклонения и има сгрешен хронотоп.

Така постоянно вижда разнообразни неща от тези, които виждаме ние. Този резултат нормално се укрепва от обстоятелството, че откакто влезе в Народното събрание, министерството или някой кметски кабинет, политикът заживява различен живот.

Оправя себе си и роднините, а след това - света, страната, града... Чертае проекти за светлото бъдеще, прави значими работи, а ние, елементарните мрънкачи, се мотаем пред очите му с битовизмите и житейските си несгоди най-често са свързани с пари. Заради всичките тези неща на нас постоянно ни се коства, че политиците лъжат. Това обаче е изцяло несъстоятелно умозаключение.

Те просто страдат от леки шизофренични отклонения с оптимистична доминанта, а когато тръгнат на избори, разчитат на късата ни памет. Ето да вземем за пример какво се случи в България през последните 12 месеца, както ни дадоха обещание политиците при последното си качване на предизборния кантар предишния март:

1. Минимална пенсия закова 300 лв. и продължава да пораства с плануваните темпове, с цел да стигне 500 лв. в края на мандата (обещано от Патриотите).

Забележка: Ако обаче мандатът свърши прибързано, обещанието не важи. Така че възрастните да внимават какви ги правят. Да не се заловен на някоя алена въдица и да излязат на улицата, тъй като ще видят огромни пенсии през крив макарон.

2. Минималната заплата подгони 800 лв. и към този момент е покрай психическата граница от 1000.

Забележка: Тук да внимава пролетариатът, който работи на минимална заплата и обезпечените на минимума бъдещи майки.

3. Реформата в държавната администрация е към края си. Щатът във всички министерства, организации и служби е усъвършенстван, вследствие на което служителите у нас са намалели с 200 000. Повече не ни и трябват, тъй като и дупките по пътищата ги няма. Съкращението е голямо облекчение за републиканския бюджет и Национален осигурителен институт, които към този момент са фрашкани с пари и приготвят всеобщо разпределяне на коланите за народа.

4. Е-правителството сработи. Всички институции обслужват жителите на едно гише, документите се издават по електронен път, масивите на Национална агенция за приходите, КАТ, Агенцията по регистриране, кадастъра, локални налози и такси и останалите 112 бюрократични люпилни у нас са свързвани. Така, каквото желаяме, ни се обезпечава с един клик. Опашките и мрачните служителки зад гишетата са единствено спомен от соца и прехода.

5. Съдебната система е реформирана и изцяло самостоятелна. Гражданите към този момент имат бърз и елементарен достъп до дейно и заслужено правораздаване и още веднъж имат вяра на българските магистрати. Те пък за броени месеци изкорениха вечно корупцията по висшите етажи на властта, че и по нисшите.

6. Към края е и 31-вата промяната на българското опазване на здравето за последните 29 години. Всеки жител към този момент има електронно досие и здравна карта. Така, в случай че някой падне на улицата, пристигналият до 2-3 минути на място парамедик пуска писеца и за секунди е насочен от какво е страдал закъсалият - хипертоник ли е, диабетик, пияч и така нататък Така за нула време открива от какво е починал индивидът - от инфаркт или от инсулт. Не губи време и колата за спешна помощ хуква към идващия сигнал.

7. Образованието също е изцяло реформирано. В училищата  дребните българчета към този момент не прескачат сричайки от клас в клас, без да имат и грам разбиране от материала. Университетите пък са престанали да издават дипломи без покритие и " бакалавър в България " към този момент отваря вратата за работа  в най-престижните европейски компании със стартова заплата най-малко 3000 евро. 

8. Магистралният пръстен у нас е затворен вечно. " Хемус "   и " Черно море " са приключени по най-бързия и първокласен метод. Въведена е и тол системата, с приходите от която българските пътища към този момент са като стъкло, а немските туристи се питат: Was ist das?

9. След задълбочена и целенасочена работа на Национална агенция за приходите, прокуратурата и останалите органи е осъществена повсеместна и цялостна проверка на приватизацията. В резултат страната е придобила назад активи за 150 милиарда лв.. Заедно с това е гласуван и сработил Закон за прошка на капитала, а по него честните данъчни са върнали в хазната други 200 милиарда. България разплаща всичките се заеми, бута Валутния ръб и дава по някой милиард на комшиите, та и те да живнат, с цел да вършим с тях вземане-даване. Финансовият министър чака от сътрудниците си оферти какво да прави с парите. А те се състезават с чудесно написани планове и предложение, с реализирането на които България най-сетне ще извърши фантазията на Алеко да стане Швейцария на Балканите. Социалният министър желае пенсиите да станат 2000 лв., а минималната заплата най-малко 2500; енергийният упорства бързо и напълно сами да построим АЕЦ Белене и Южен поток, с което да се превърнем в най-големия състезател на пазара в Югоизточна Европа; транспортният чака пари за влака стрела и нови жп линии (не желае пари за нови автомагистрали, тъй като всичко към този момент е издигнато и няма накъде повече, а летищата и пристанищата са ги взели китайците, с цел да заливат цяла Европа с каргото си, като заплащат у нас мита и такси). И тъй наречените, и така нататък

10. Бойко Борисов взема решение, че е извършил 4-годишния мандатен проект за 1 година, и повече няма какви да ги прави на Дондуков 1. Прехвърля дефинитивно партията на Цветанов, хвърля оставка и стяга багажа да се мести насреща на двойката.

Това е! Няма неистина, няма машинация. Ако на някого му с коства, че политиците у нас не извършват предизборните си обещания, да си пие хапчетата или напряко да се прегледа. (Да си вземе обаче 50 лв. за експерта, даже да е обезпечен. А не, обърках се. Това към този момент е ненужно в реформираната ни здравна система.)  

И наслука на всички за следващите изключителни избори!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР