Българският политически елит разрешава пред обществото своите кухненски проблеми. Тези

...
Българският политически елит разрешава пред обществото своите кухненски проблеми. Тези
Коментари Харесай

Валентин Вацев: Политическият елит разрешава чрез обществото кухненските си проблеми

Българският политически хайлайф позволява пред обществото своите кухненски проблеми. Тези избори демонстрират, че обществото стартира да оздравява и българинът все по-трудно се лъже и все по-силно се нервира, когато го лъжат. Изборите преразпределят власт и легитимират власт. Тези избори няма да го създадат. Те са значими единствено от позиция на идеологията. Показват настройката за присъединяване в идващия избор.
Това съобщи пред Bulgaria ON AIR геополитическият анализатор Валентин Вацев. Според него вотът в неделя няма никакво политическо значение, а по-скоро идеологическо.

ГЕРБ би трябвало да покаже блестяща победа на тези избори и заради тази причина Борисов пое кормилото с двете ръце, с цел да показва, че един Цветанов повече или по-малко няма значение. Той трябваше да си върне контрола над партията. Същото се случи и в Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова искаше да покаже, че партията може и без Станишев, изясни

По думите му българските гласоподаватели не би трябвало да товарят идните евроизбори със свръхочаквания. Вацев добави, че даже и след изборите хората, които ръководят ядрото на Европейския парламент, ще останат същите. Той разкри, че чака на политическата сцена да излязат леви и десни популисти, които ще трансформират идеологическата картина в Съюза.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР