Българският плувец Антъни Иванов даде интервю за предаването Денят започва

...
Българският плувец Антъни Иванов даде интервю за предаването Денят започва
Коментари Харесай

Антъни Иванов пред БНТ: Единствено съжалявам, че момчетата от националния отбор все още не са застанали зад мен

Българският плувец Антъни Иванов даде изявление за предаването " Денят стартира " по Българска национална телевизия, в което разяснява за следващ път свадите към себе си, двугодишното му наказване, за което БОК осведоми през предходната седмица, както и случилото се на държавното персонално отборно състезание през предходната седмица.

Иванов показа, че все пак няма време за отмора и продължава с тренировките в басейна, откакто не е имал опция да плува през последните 4-5 месеца.

" Нямам време за отмора, назад съм в басейна. Хващате ме в Стара Загора, където извозвам малко време с приятелката ми в нейния роден град и по-късно се насочвам към Варна, с цел да се сготвям с моя тим ПСК " Черно море ", с който станахме първенци на България за следващ път на инат на всичко. Лятото се развива по проект и се веселя да съм още веднъж в басейна след 4-5 месечна пауза ", стартира той.

Роденият във Велико Търново играч описа малко повече и за това какво е да тренираш, когато си заплетен в редица инциденти и увери, че има доста хора, които не престават да го поддържат.

" Ами не се тренира. Много е мъчно да се сготвям по време на всевъзможни такива инциденти с федерации, с БОК и с медиите. Въобще не мога да се концентрирам върху плуването. Засега се оправям, само че се надявам всичко това да спре, защото не ми е прелестно да съм в центъра на всякакви кавги ", показа Антъни.

" Не се усещам самичък против всички. Има доста хора, които ме поддържат и които знаят истината. Има обаче и такива, които единствено виждат изявленията и по какъв начин ме показват в медийното пространство. Нямаше по какъв начин да не си изтърва нервите рано или късно, тъй като това ви идва до гуша. Аз бях подложен на изявленията след всеки старт ", добави той.

Държавният първенец на 50 метра бътерфлай от преди няколко дни разяснява още, че само съжалява за обстоятелството, че към момента не е получил задоволително поддръжка от съотборниците си в националния тим и още веднъж загатна, че е получил директни закани от почитан човек, чието име обаче отхвърли да назове към този момент.

" Да, получих опасност. Не желая и няма защо да се извиня. Единствено скърбя, че момчетата от националния тим не са застанали зад мен към момента, тъй като те знаят, че би трябвало смяна. Надявам се в скоро време да излязат и те също да кажат истината. Рано или късно това би трябвало да се случи и да има смяна. Тази смяна аз я желаех още преди две години, когато всички момчета бяха осъдени за допинг ", съобщи 23-годишният плувец.

" Не мога да ви кажа от кого идват заканите към мен. Той може да ви показа. Надявам се да излезе и да показа какво е споделил, по кое време го е споделил и за какво го направи тъкмо преди главната ми дисциплинираност. Това беше сериозен удар под кръста, имайки поради, че околните ми бяха там. Дори дребната ми сестричка чу тези закани. Засега обаче избирам да не споделям нищо и да се съсредоточвам върху плуването и да виждам към Олимпиадата в Париж ", сподели още участникът ни на Игрите в Токио 2020.

Накрая Антъни Иванов удостовери и желанието си, в случай че няма смяна във федерацията, да стартира да се състезава под непознат байрак: " Ако хората от федерацията не стартират да дават условия за подготовка и не спрат всички тези кавги, да, няма да се състезавам под български байрак ".

Цялото изявление гледайте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР