Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши 11-и в

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов завърши 11-и в
Коментари Харесай

Никола Цолов изравни най-доброто си класиране във Формула 3

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов приключи 11-и в главното съревнование в Монте Карло, като напълно малко не му доближи да вземе първата си точка в дебютния си сезон в шампионата. Така Никола изравни най-хубавото си класиране този сезон, като към този момент има едно 11-о място - в спринта в Мелбърн.

Цолов започва 15-и, след това се изкачи на 13-ото място след ранен случай и кола на сигурност, а след рестарта в 7-ата обиколка Никола към този момент беше зад съотборника си Грегоар Соси в АРТ Гран При.

В борбата за влизане в Топ 10 Цолов на няколко пъти се приближи на 0,3 секунди от Соси, който в средата на надпреварата стартира да губи движение по отношение на движещия се пред тях Пепе Марти, като в един миг изпусна испанеца на над 3 секунди. Последва още един случай – в 18 обиколка Себастиан Монтоя удари откъм гърба Кайо Колет, Колет спря поради спукана гума, а Себ влезе в бокса за нов нос. Така Соси и Цолов излязоха 10-и и 11-и, само че беше малко евентуално българинът да нападна водача на АРТ Гран При, който е и втори в общото класиране в шампионата, макар че имаше по-добро движение от него.
 Без наказване за Никола Цолов след спринта в Монако Без наказване за Никола Цолов след спринта в Монако
Появи се късмет за първа точка за Никола във Формула 3, защото движещият се пети Тейлър Барнард беше осъден с 10 секунди поради секване на първия завой. Но в последните обиколки Марти, който вървеше 9-и остана без гуми, срина се на 5 секунди зад 8-я и това раздра колоната, което прати Барнард на 8-ото място след наказването, а не отвън топ 10.
 Никола Цолов приключи 14-ти в първото съревнование в Монако Никола Цолов приключи 14-ти в първото съревнование в Монако
11-ото място на Никола Цолов в главното съревнование в Монте Карло е най-хубавото му класиране от началото на дебютния му сезон във Формула 3, а сезонът продължава другия уикенд на пистата в Барселона.

Победата завоюва Габриеле Мини, следван от Дино Беганович и Пол Арон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР