Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов стартира утре в

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов стартира утре в
Коментари Харесай

Никола Цолов: На Силвърстоун трябва да си бърз от първата обиколка

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов започва на следващия ден в спортния уикенд на „ Силвърстоун ”, 7-и кръг от сезона в шампионата.

В Австрия дебютантът на ART Grand Prix записа първото си съревнование с едноместен болид на мокро, само че в неделя трябваше да се бори с колата си, с цел да стигне до финала.

„ В Австрия беше един от най-трудните ми уикенди до момента. Направихме относително добра подготовка, само че трябваше да се откажа от последната си бърза обиколка. В квалификацията имах късмет за топ 10, само че поради трафика нямах нито една чиста обиколка. Оттам стартирах по-назад и трябваше да си надупчвам път в колоната. В събота на дъжда ми трябваше малко време да привикна, защото не се виждаше нищо и първите 3 обиколки беше мъчно. После подвигнах темпото, направих няколко изпреварвания и като цяло скоростта ми беше добра. В неделя направих добър старт и добра първа обиколка, само че след излизането на колата на сигурността на пистата нещата се объркаха, защото се появи проблем в задна лява гума, която очевидно беше потърпевша при контакт. В Австрия всички завои без два са десни и в тях държанието на колата беше доста необичайно, тъй че трябваше да се боря, с цел да завърша, а не да мисля за класиране ”, съобщи Никола.

Този уикенд сезонът във Формула 3 продължава на английската писта „ Силвърстоун ” – още едно трасе, на което Никола ще дебютира.

„ На симулатора Силвърстоун доста ми хареса и бях доста бърз. Нямам упования за класиране или резултати, значимото е да подобрим метода, по който работим с тима. На Силвърстоун би трябвало да си бърз още от първата обиколка, с цел да тръгнеш мощно и да подобряваш времената си. Ако изостанеш първоначално, след това нямаш време да догонваш. Надявам се, че пистата ще ми допадне, бърза е, с прекрасен темп на каране, няма толкоз прекъсвания и ускорения от ниска скорост. Надявам се, че ще успеем да настроим добре колата и да нямаме проблеми с деградацията на гумите ”, добави Никола.

Програмата на Цолов на Силвърстоун стартира на следващия ден в 10:45 часа българско време със свободната подготовка, а в 16:10 часа е квалификацията. В събота спринтовото съревнование е от 11:20 часа, а в неделя главната конкуренция започва в 10:20 часа.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР