Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов стартира първия си

...
Българският пилот във Формула 3 Никола Цолов стартира първия си
Коментари Харесай

Никола Цолов: Научих много от стартовете в Бахрейн

Българският водач във Формула 3 Никола Цолов започва първия си сезон в шампионата с 26-о и 15-о място в първите две надпревари в Бахрейн. Никола трябваше да се пребори с санкции, произшествия със свои противници на пистата, спомагателен бокс за промяна на нос и неработеща DRS система на пистата „ Сахир ”, само че съобщи, че е удовлетворен от дебюта си.

„ Научих доста от първите два старта – изясни 16-годишният водач на ART Grand Prix. – Във Формула 3 разликите са доста дребни и квалификацията е супер значима. А аз в първата ми квалификациона сесия останах едвам 16-и. Но въпреки всичко беше добре, защото съм понижил на половина разликата с най-бързите в квалификацията. Непосредствената ми цел за началото на сезона е да печеля точки, уповавам се, че това ще стане в Австралия, защото в Бахрейн, в спортно движение се движех със скоростта на водачите в Топ 5 и това е окуражаващо. ”

Следващият кръг от сезона във Формула 3 – шампионатът, който подгрява стартовете от Формула 1, този сезон е в границите на Гран при на Австралия при започване на април.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР