Българският пилот Никола Цолов заяви, че от следващия сезон почти

...
Българският пилот Никола Цолов заяви, че от следващия сезон почти
Коментари Харесай

Никола Цолов се прицели в топ 3 за следващия сезон във Формула 3

 Efbet2023 Horizontal
Българският водач Никола Цолов съобщи, че от идващия сезон съвсем несъмнено още веднъж ще кара във Формула 3, а огромните му упоритости са да се бори за място в топ 3. 16-годишният играч приказва преди идното картинг съревнование „ 24 часа на България “, на което ще взе участие и което ще се организира в „ Ринг Мол “ в София (30 септември и 1 октомври).

" В момента се водят договаряния да вземам участие във Формула 3, само че всичко е изцяло конфиденциално сега и не мога да споделя, само че възможностите ми за присъединяване във Формула 3 следващата година са 99% ", разяснява Никола.

Цолов приключи първия си сезон в Ф3 на 22-ро място с 6 точки. Той записа две влизания в Топ 10 в последните надпревари. Българинът разказа първата си година във Формула 3 като доста сложна. Това е неговият втори сезон с едноместни болиди, откакто през 2022 година Цолов стана първенец в испанската Формула 4. Въпреки това българският водач разгласи, че се надява да се бори за топ 3 през идващия сезон на Формула 3. 

" За мен беше една доста сложна година във Формула 3. Беше мъчно, огромен скок за мен от Формула 4. Беше мъчно, тъй като това са нови писти за мен, тъй като имаме право на четири обиколки в свободните тренировки. Ако имам късмет следващата година още веднъж да карам във Формула 3, бих желал да се боря за топ 3 в шампионата. ", добави водачът. 

Цолов изясни и разликите сред другите серии.

" Разликата сред Формула 3 и 4 е голямо. Като време в обиколка разликата сред Формула 4 и 3 е такава, каквато е сред Формула 3 и Ф1. Надявам се на доста по-добър резултат през идващия сезон. Правилата са идентични във всеки шампионат, всичко зависи от това какъв брой са прецизни автобус шефовете. Във Формула 3 са по-строги наказванията. ", добави той. 

През предишния уикенд Цолов взе присъединяване в двете надпревари от петия кръг на Еврокупа-3 на испанската писта " Херес ". Той получи покана да кара за отбора GRS и обезпечи на тима най-хубавите резултати на тима за сезон 2023. Цолов записа две втори места, а също така завоюва и двете квалификации и записа най-бързите обиколки и в двете съревнования.

Цолов добави и, че има предпочитание да помогне на моторните спортове в България да се развиват.

„ Ако имам опция да оказа помощ в бъдеще, бих се пробвал да оказа помощ на моторните спортове да се развиват в България. Много хора у нас желаят да карат картинг, само че сега нямат опция “, съобщи българският гений

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР