Българският пилот Никола Цолов ще потегли от 17-ата стартова позиция

...
Българският пилот Никола Цолов ще потегли от 17-ата стартова позиция
Коментари Харесай

Никола Цолов се нареди 17-и в квалификацията на Ред Бул Ринг в Австрия

Българският водач Никола Цолов ще потегли от 17-ата стартова позиция и в двете съревнования на австрийското трасе " Ред Бул Ринг ", което е хазаин на петия кръг от сезона във Формула 3.

В най-бързия си тур в квалификацията състезателят на АРТ Гран даде време от 1:21.083 минути, което в началото му бе отредила 20-о място в нареждане.

След края на сесията обаче стюардите изтриха обиколките на трима от неговите съперници поради овакантяване на пистата и по този начин нашето момче прогресира до 17-ата позиция.

Решенията на автобус контрола оказаха въздействие и в борбата за полпозишъна, който в началото бе извоюван от естонеца Пол Арън.

Впоследствие обаче се оказа, че той също не е съумял да запише чиста обиколка и по този начин първата позиция на финала бе за швейцареца Грегоар Соси, който е съотборник на Никола Цолов и през днешния ден финишира за 1:20.457 минути.

Уикендът във Формула 3 в Австрия продължава с двете надпревари - спринтовото в събота (1 юли) от 11.00 часа българско време и главното в неделя (2 юли) от 9.25 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР