Българският патриарх Неофит се срещна с кардинал Валтер Каспер в

...
Българският патриарх Неофит се срещна с кардинал Валтер Каспер в
Коментари Харесай

Главата на БПЦ се срещна с кардинал Валтер Каспер

Българският патриарх Неофит се срещна с кардинал Валтер Каспер в постройката на Софийската света митрополия, оповестиха от Българската православна черква.

В срещата са взели участие Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний, Мелнишкият свещеник Герасим, който е основен секретар на Светия синод, Белоградчишкият свещеник Поликарп - викарий патриарх Неофит, архимандрит Василий - протосингел на Софийската света митрополия, и доцент доктор дякон Иван Иванов.

Кардинал Валтер Каспер е почетен ръководител на Папския институт за християнско единство и е на посещаване в страната за празника на Светите апостоли Петър и Павел. Той е предал поздрави от името на папа Франциск на българския патриарх Неофит и на Светия синод на БПЦ-БП.

На срещата са били изтъкнати обичайно положителните взаимоотношения сред Българската православна черква и Римокатолическата черква, като са били припомнени двете дарения на Свети мощи от Ватикана към Русенската и Доростолската епархия - на Свети Георги Победоносец и на Свети Дасий Доростолски, както и за храмовете, предоставени за прилагане на българските православни общности в Европа.

"Светиите вършат общението сред двете църкви допустимо, имайки поради общата ни история през първото хилядолетие ", е декларирал кардинал Каспер.

Патриарх Неофит и кардинал Каспер са се обединили към извънредно значимата роля на фамилията, което е ядрото на всяко едно общество. Обсъдени са били и проблемите, пред които е изправена модерна Европа и обществото, свързани с човешкото достолепие и миграцията. В края на срещата са били разменени дарове с благопожелание за още по-добро съработничество.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР