Българският първенец Лудогорец започна със загуба участието си в група

...
Българският първенец Лудогорец започна със загуба участието си в група
Коментари Харесай

Феноменално начало и тъжен край в спиращ дъха първи мач на Лудогорец в групите на ЛЕ

Българският отличник Лудогорец стартира със загуба присъединяване си в група " Н " на Лига Европа. Разградчани отстъпиха на своя стадион с 2:3 пред немския Байер Леверкузен. За " орлите " точни бяха Клаудиу Кешерю и Марселиньо, а за немския отбор се разписа на два пъти младият гений Кай Хавертц, а едно попадение добави Исак Телин. 

Лудогорец стартира чудесно срещата и до 31-ата минута имаше задатък от два гола, само че с едно попадение преди почивката и две през втората част Леверкузен съумя да стигне до успеха. Веднъж пък гредата избави немците от инкасиране на попадение, добавя Блиц.

Треньорът на гостите от Германия направи една насилствена промяна в минутите преди началото на срещата. Защитникът Свен Бендер се контузи и вместо него като титуляр излезе Александър Драгович.

Двубоят стартира двуостро, а още в осмата минута българският първенец съумя да поведе. Лудогорец получи право да изпълнят директен свободен удар на към 23-24 метра от вратата. Клаудиу Кешерю извърши съвършено с левия крайник, топката се чукна леко в страничната греда и влезе в мрежата на Леверкузен.

Играчите на Хайко Херлих натиснаха, а удар на Паулиньо бе блокиран в доста значим миг от Лукоки. Телин също опита своя шанс към вратата на Ренен.

В 31-ата минута обаче играчите на Аутори проведоха добра контраофанзива, Вандерсон нахлу по крилото и пусна паралелно към точката на дузпа, а там Марселиньо засече и прати топката в мрежата на Леверкузен за 2:0.

Байер съумя да върне едно попадение в 38-ата минута. Бранд стреля, топката рикошира и попадна в Хавертц, който не се поколеба и незабавно изстреля снаряд към Ренан, който попадна в мрежата на Лудогорец.

Българският отбор вярно смъкна темпото до края на полувремето, с цел да се отдръпна с задатък на почивката.

Херлих направи една рокада преди началото на втората част и на мястото на Паулиньо се появи Кевин Воланд.

Гостите натиснаха след подновяването на играта и съумяха да основат две доста положителни благоприятни условия, които обаче не бяха осъществени. Все отново натискът даде резултат и в 64-ата минута Байер вкара. Бранд нахлу по крилото и стреля от дребен ъгъл, Ренан мазета, само че топката попадна на крайници на Телин, който я прати в мрежата за 2:2.

Обратът стана цялостен в 69-ата минута. Талантът Кай Хавертц получи топката на дъгата на наказателното поле на Лудогорец, добре финтира двама бранители и с прекрасен удар с фалц прати топката неспасяемо в мрежата на разградчани.

Лудогорец се хвърли да изравнява резултата. В 75-ата минута гредата избави гостите от гол. Недялков стреля с глава след центиране от корнер на Кампаняро, само че топката среща напречната греда. Минути по-късно пък Ренан избави интригата в мача, откакто се намеси ослепително при удар на Телин.

В последните 10 минути на терена се появи Жуниор Брандао, който записа формален дебют за Лудогорец.

До края на срещата Лудогорец по този начин и не съумя да реализира напън и да стигне до тъждество.

В другият дуел от групата Цюрих победи АЕК (Ларнака) като посетител с 1:0. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР