Българският първенец Лудогорец за поредна година се прости с мечтата

...
Българският първенец Лудогорец за поредна година се прости с мечтата
Коментари Харесай

Шампионската лига пак се оказа мираж за Лудогорец след тежък сблъсък с реалността в Загреб

Българският отличник Лудогорец за поредна година се елементарни с фантазията си за постигане до груповата фаза на Шампионската лига. " Орлите " имаха тежка вечер в Загреб, където изгубиха реванша си против локалния Динамо с 4:2. Така с общ резултат 3:6 възпитаниците на Анте Шимунджа навеждат глава и ще би трябвало да се оправят с литовците от Жалгирис, в случай че желаят да попаднат най-малко в групите на Лига Европа. Припомняме, че даже и неуспех против балтийците няма да бъде съдбовен за тях, защото към този момент са сигурни за този стадий, само че в Лига на конференциите.

И като заговорихме за неприятната вечер на Лудогорец, ето в какво се показваше тя. На малко казано - 4 инкасирани гола и 3 получени червени картона!
 Снимка 583625
Източник:

Още в 12-ата минута Динамо (Загреб) откри посредством Йосип Дърмич. Малко по-късно Доминик Янков пропусна да изравни, а съвсем незабавно си изкара втори жълт картон. " Модрите " се възползваха от изненадващото числено неравноправие и докараха преднината си до класическа посредством два гола на Мислав Оршич. До паузата Кирил Десподов запази " зелената " чест с хубав изстрел за крайното 3:1. Веднага след паузата Десподов беше прецизен от дузпа и леки искрици вяра се прокараха из лудогорските редици. Не по този начин обаче мислеше основният арбитър Беноа Бастиен, който изгони още двама от " орлите ", а това спомогна на Динамо да " затвори " мача с нов гол за крайното 4:2.
 Динамо (Загреб) - Лудогорец 4:2 (Раззвой на срещата по минути) онлайн
Динамо (Загреб) - Лудогорец 4:2 (Раззвой на срещата по минути)

Много голове, нерви и червени картони в хърватската столица

Двубоят не стартира по най-хубавия метод за " орлите ", които бяха застрашени от това да инкасират ранно попадение в 3-ата минута. Динамо провежда офанзива през центъра, след което топката стигна до Адеми, стрелял от границата на наказателното поле. Симон Слуга обаче бе на мястото си и блесна с значимо избавяне.
 Снимка 583627
Източник:

С оглед началните мигове на този реванш, изненада не се оказа фактът, че " модрите " откриха резултата в своя изгода. В 12-ата минута Антон Недялков беше разигран от фланговите играчи на Динамо, а Стефан Ристовски центрира чудесно за намиращия се на втора греда Йосип Дърмич. За някогашния стрелец на Норич пък остана приятната задача да се разпише с глава.

Само за секунди - от тежка, задачата на Лудогорец се трансформира в привидно невъзможна! Плеймейкърът на " орлите " Доминик Янков беше изведен на стрелкова позиция и единствено феноменалната интервенция на Ливакович го спря за възобновяване на паритета. Но неприятното за българския национал занапред предстоеше. Халфът потегли да гони отбитата топка, само че влезе в краката на Адеми, а северномакедонецът хитро му " създаде " втори жълт картон.

Нов късмет за Лудогорец се откри в 22-ата минута, когато след малко меле Оливие Вердон можеше да отиграе надалеч по-добре. Изстрелът на бенинеца обаче не притежаваше нужната акуратност.

Духът на 11-кратния отличник на страната ни дефинитивно бе грохнал в 26-ата минута, когато френският арбитър Бастиен отсъди дузпа за хърватските домакините. Антон Недялков се подлъга по дейностите на Шпикич и го фаулира в наказателното поле. С виновната задача да извърши наказателния удар се нагърби Оршич и въпреки Слуга да усети ъгъла, той по този начин и не завоюва самостоятелната борба със своя съотечественик.

Единствено шансът отърва българския представител от това да не губят с 0:3 след единствено половин час. Отбраната на разградчани отново се оказа фигурант против техниката на Йосип Дърмич. Нападателят финтира поредно двама лудогорци, след което настройки топката на по-удобния си десен крайник. Кълбото мина малко над горната греда на Слуга.
 Снимка 583624
Източник:

И въпреки всичко Мислав Оршич не бе споделил последната си дума, като Лудогорец беше посечен за трети път секунди преди почивката. Гореспоменатият показва своята креативност по крилото, а превъзмогването на Пьотровски и Вердон му разреши да шутира технично към далечния ъгъл, с цел да може топката да се отклони от страничната греда и оплете в мрежата на нашия отбор.

Буквално в идната офанзива, Лудогорец откри сили да понижи най-малко с малко своето съществено закъснение. Имащият много тиха вечер Кирил Десподов се възползва от неприятно изчистване на Перич и с акробатично осъществяване от към дузпата направи 1:3.

Второто полувреме започва по този начин, както финишира и първата част - с гол за Лудогорец, който беше дело на Кирил Десподов. В 49-ата минута френският арбитър Беноа Бастиен получи сигнал от ВАР, че малко по-рано Перич е играл непозволено с ръка при изстрел с глава на Игор Тиаго след корнер. Корекцията беше направена, а Десподов не трепна от бялата точка за 3:2.

Резервата на Динамо - Лука Иванушец имаше опция бързо да успокои събитията в този така и така привидно решен дуел. Симон Слуга обаче показва качествена реакция и избави " орлите " от гол №4.
 Снимка 583623
Източник:

Лудогорец доигра дуела в Загреб едвам с 9 индивида, като в 72-ата и Рик Джонатан пое прибързано към съблекалнята. Бразилецът наивно замахна с ръка след спор за топката с Дарио Шпикич, а това се оказа задоволително за рефера Бастиен да му покаже фаален втори жълт картон.

Френският арбитър Беноа Бастиен несъмнено се престара с третия червен картон в ущърб на Лудогроец в 84-ата. Тогава Жан Карничник с цялото си схващане наруши салдото на Оришич, с цел да не нанесе голов удар към вратата на Слуга. Реферът в началото сподели жълт картон, само че откакто детайлно се вгледа в повторението, реши да изгони непосредствено словенеца, с което вбеси дефинитивно така и така изнервената разградска делегация.

С осъществяването на наказателния удар се нагърби недолюбваният от почитателите на домакините Бруно Петкович, който с задоволително самообладание прати топката под гредата за крайното 4:2
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР