Българският парламентаризъм в момента е достигнал до точката на бутафорията.

...
Българският парламентаризъм в момента е достигнал до точката на бутафорията.
Коментари Харесай

Проф. Иво Христов: Българският парламентаризъм е достигнал до точката на бутафорията

Българският парламентаризъм сега е достигнал до точката на бутафорията. Едва ли някой рационален човек си мисли, че в постройката на Народното събрание се взимат всички значими решения. В момента двете съществени неща, които прави Народното събрание, е да отвлича вниманието на публиката и да отпушва публичното напрежение.
Това показа пред bTV депутатът проф. Иво Христов.

,,Истината е, че българският преход стартира с нещо като реплика на преход и ще свърши с подигравка на тирания. Но това не важи единствено за България, само че и за съвсем всички страни от някогашния Източен блок като Полша, Унгария, както и за страните от Западните Балкани. Случи се това, че щастливият момент на демократичната народна власт завърши и го споделям с болка``, уточни Христов и добави, че това евентуално ще е последният му мандат като евродепутат, тъй като такива хора като него са ``пречка``.

,,Европейският план се натъкна на подводните си камъни на личната си безвкусица. Той поражда като икономическа консолидация против Съветския съюз, каквато е била формалната причина за пораждане. След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики се видя, че европейският план към този момент няма лична концепция за какво би трябвало да съществува. В последна сметка всички знаят, че главните решения се взимат от Германия и Франция, а всички останали би трябвало да козируват``, изясни още проф. Иво Христов и добави, че Европа се е трансформирала в ловна територия сред Съединени американски щати, Русия и Китай.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР