Българският отбор в състав Симеон Далеков, Никола Господинов, Николай-Томас Георгиев

...
Българският отбор в състав Симеон Далеков, Никола Господинов, Николай-Томас Георгиев
Коментари Харесай

Българските сабльори спечелиха сребърни медали на европейското първенство за кадети в Италия

Българският тим в състав Симеон Далеков, Никола Господинов, Николай-Томас Георгиев и Никола Меицов завоюва второто място на сабя на Европейското състезание по фехтовка за кадети и кадетки, което се организира в Неапол. Състезателите ни играха впечатляващо: с доста хъс, готовност, разсъдък и централизация, и демонстрираха огромен напредък и самочувствие. В конкуренцията при кадетите участваха 18 отбора, измежду които бяха представители на най-хубавите фехтовални народи в Европа.

Българите стартираха във втория кръг от директните елиминации и победиха Грузия с 45:34. В срещата за място на полуфиналите сабльорите ни демонстрираха воля за победа и изрично надиграха Украйна с 45:22. В полуфинала кадетите ни излязоха против N1 в схемата Турция и победиха с 45:43 след доста страсти и инфарктни моменти. Във финала Далеков, Господинов, Георгиев и Меицов отстъпиха пред Италия с 36:45, завоюваха сребърните медали и демонстрираха капацитет, който ги прави равностойни противници на най-хубавите фехтовачи в света, а упованията са да играят толкоз сполучливо и при младежите, и при мъжете. Никола Господинов и Николай-Томас Георгиев са част и от младежкия народен тим на сабя, който стартира във вторник присъединяване си в боевете от Европейското състезание.

Утре шампионатът продължава с конкуренцията на сабя девойки, рапира девойки и шпага младежи. На пътеките в шампионата на сабя ще излязат Калина Атанасова, Мариела Георгиева, Кристина Миланова и Емма Нейкова. На шпага България ще бъде показана от Васил Ивакимов, Александър Костадинов, Самуел Петканчин и Рахим Рашайда.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР