Българският отбор на сабя при девойките в състав Калина Атанасова,

...
Българският отбор на сабя при девойките в състав Калина Атанасова,
Коментари Харесай

Сабльорките на България завършиха седми при девойките на европейското първенство по фехтовка в Неапол

Българският тим на сабя при девойките в състав Калина Атанасова, Мариела Георгиева, Кристина Миланова и Емма Нейкова приключи на седмо място на европейското състезание в Неапол. В шампионата се включиха 14 отбора, а шампионки станаха състезателките на на Унгария.

Българките започнаха конкуренцията с безапелационна победа над Гърция с 45:22, която им подсигурява място измежду най-хубавите осем. В срещата за място на полуфиналите сабльорките ни отстъпиха пред Румъния с 35:45. В дуелите за систематизиране на местата от 5 до 8 Атанасова, Георгиева, Миланова и Нейкова изгубиха от Германия с 39:45, а по-късно победиха Англия с 45:30 и се подредиха на 7 място в крайното класиране.

В шампионата на младежи шпага отборно България беше показана от Васил Ивакимов, Александър Костадинов, Самуел Петканчин и Рахим Рашайда. В първия кръг шпажистите ни победиха Финландия с 45:31. В срещата за място измежду най-хубавите 8 българите отстъпиха пред Швейцария с 34:45. В дуелите за систематизиране на местата от 9 до 16 фехтовачите ни изгубиха от Естония с 34:45, победиха Норвегия с 45:36 и се постановиха над Испания с 44:43, с което приключиха шампионата на 13 място.

В четвъртък европейското състезание за младежи и девойки завършва с отборните надпревари на шпага девойки, рапира младежи и сабя младежи. България ще взе участие в битката за медалите на шпага девойки. Отборът ни е в състав Боряна Митова, Михаела Стефанова, Виктория Велиславова и Рая Ягова. В шампионата на сабя при младежите ще бъдем показани от Виктор Филев, Николай-Томас Георгиев, Никола Господинов и Михаил Хаджилазов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР