Българският отбор на сабя жени в състав Йоана Илиева, Олга

...
Българският отбор на сабя жени в състав Йоана Илиева, Олга
Коментари Харесай

България спечели бронзов медал на сабя жени на Световната купа по фехтовка в Атина

Българският тим на сабя дами в състав Йоана Илиева, Олга Храмова, Емма Нейкова и Калина Атанасова, под управлението на националния треньор Ивайло Воденов, завоюва бронзов орден в шампионата „ Акрополис къп “ в Атина, годен за Световната купа.

Това е следващ огромен триумф на българската фехтовка, а сабльорките играха извънредно мощно и справедливо стъпиха на почетната стълбичка. Това е най-хубавото класиране на женският тим на сабя след първото място за Световната купа в Ташкент през предходната година.

България стартира присъединяване си в конкуренцията от втория кръг на елиминациите, като се изправи против Азербайджан. Преди последната промяна съперничките водеха с 40:39, само че Йоана Илиева сподели високата си класа и освен стопи преднината на Азербайджан, само че затвори срещата с 45:44.

В идващия дуел, годен за място измежду най-хубавите 4, сабльорките ни победиха N2 в международната класация Южна Корея с 45:40. Българките поведоха в резултата през цялото време и не изпуснаха водачеството си до края, като си подсигуряваха среща за място във финала против Украйна.

Двубоят против украинките още веднъж беше извънредно оспорван, като съперничките взеха задатък от първата промяна и не разрешиха поврат - 45:35 за Украйна.

В срещата за трето-четвърто място Илиева, Храмова, Нейкова и Атанасова се изправиха против мощния отбор на Италия, само че демонстрираха, че няма непобедими съпернички и завоюваха с 45:43. Олга Храмова и Емма Нейкова, която предходната седмица стана европейска шампионка за девойки до 20 години в Неапол, играха на международно равнище. И в този дуел Йоана Илиева се показа необикновено, като влезе в последната промяна при 40:36 за съперничките, само че навакса изоставането. Тя затвори срещата с 45:43, донесе бронзовите медали за България и сподели, че българките към този момент са неизменима част от международния хайлайф на фехтовката.

В надпреварата в Атина участваха 22 отбора, в чиито сформира бяха най-хубавите сабльорки в света.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР