Българският опит е от стратегическо значение за региона. Това заяви

...
Българският опит е от стратегическо значение за региона. Това заяви
Коментари Харесай

Фон дер Лайен и Мишел увериха, че България може да разчита на европейска солидарност

„ Българският опит е от стратегическо значение за района. ” Това съобщи ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен на взаимно изказване с българският министър председател Бойко Борисов и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел.

По-рано денем министър председателят Бойко Борисов им сподели границата с Турция о т хеликоптер, след което тримата разговаряха по отношение на мигрантската рецесия.



„ В лицето на Борисов виждаме освен другар, а и същински европеец ” , сподели Фон дер Лайен след диалозите.
 
Тя и Шарл Мишел поздравиха българите с националния празник .



„ Искам да изразя нашата признателност за отличното съдействие сред Европейски Съюз и българското държавно управление ” , сподели Шарл Мишел.

„ Успяхме да се убедим какъв брой ангажирани сте в това да опазвате границите на България . Виждаме всички старания, които досега сте положили и продължавате да полагате. Искам да кажа, че можете да разчитате на европейската взаимност ”, сподели Шарл Мишел.

Той призна, че страните членки на Европейски Съюз би трябвало да работят дружно.

„ Имаме потребност да бъде обединени и да имаме визия за бъдещето. Срещата през днешния ден ни оказа помощ по-добре да разберем общите провокации, пред които сме изправени ” , сподели Шарл Мишел.

„ Това, за което се договорихме, е да продължаваме с цялата си воля да се борим за добросъседство, за мир. Убедени сме, че единствено с такова съгласие можем да разгадаем освен мигрантската рецесия ”, сподели Борисов.

Той изясни, че ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен си потегля от България още довечера, а ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел ще остане у нас и на следващия ден може би ще отиде в Турция.

„ Проявяваме воля и самообладание, с цел да можем да живеем в мир. България е за образец ” , похвали се Борисов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР