Българският олимпийски комитет отличи днес медалистите от последните европейски първенства

...
Българският олимпийски комитет отличи днес медалистите от последните европейски първенства
Коментари Харесай

БОК отличи европейските ни медалисти в борбата и щангите

Българският олимпийски комитет отличи през днешния ден медалистите от последните европейски шампионати по битка и повдигане на тежести. На церемонията участваха президентът на БОК Стефка Костадинова, президентите на БФ по битка Христо Маринов и на БФ по повдигане на тежести Ариф Маджид, треньори, деятели, публицисти и други

На Европейското в Загреб борците завоюваха 11 оценки, три от които златни, а от континенталния шампионат в Ереван щангистите се завърнаха с 3 медала, два от тях златни.

„ Вашите оценки идват в доста значим миг за българския спорт – в предолимпийската година и в интервал на тежки тествания за продобиване на олимпийските квоти. Благодаря на вас, на треньорите, на хората от щабовете на националните тимове и на управленията на федерациите. Помнете, че сте наследници на велики българи, на огромни първенци, искам ви да станете като тях образец за подражателство на милиони наши сънародници, “

сподели в приветствието си Стефка Костадинова, преди да пожелае триумф на идните международни шампионати и на олимпиадата идната година.

 Снимка: БОК

Световната рекордьорка в скока на височина изрази вярата си, че ще чуем българския химн в чест на някои от борците и щангистите в Париж през 2024 година

Борбата и щангите са двата наши най-успешни спорта, спечелили половината олимпийски оценки на България – общо 108 медала (от всичките ни 230), от които 28 златни (от всичките ни 55 титли).

Присъстващите бяха приветствани още от президента на БФ по битка Христо Маринов и на БФ по повдигане на тежести Ариф Маджид.

 Снимка: БОК

Като образец за силата на човешкия дух Костадинова бе поканила на церемонията и първенеца при хората с трансплантации Георги Пеев, който също поздрави призьорите и техните наставници.

Със „ Златна значка на БОК “ бяха отличени петимата европейски първенци, а със „ Значка на БОК “ – сребърните и бронзови медалисти и техните треньори. В Загреб европейски първенци по битка станаха Юлияна Янева (68), Мими Христова (65) и Едмонд Назарян (60), вицешампиони са Кирил Милов (97) в класическия жанр, както и Микяй Наим (65) и Рамазан Рамазанов (70) в свободния, а бронзови медалисти са Евелина Николова (57), Биляна Дудова (65), Абу Муслим Амаев (63) и Семен Новиков (87) класическия жанр, както и Георги Вангелов (57) в свободния.

В щангите европейско злато в Ереван сграбчиха Ангел Русев (55 кг) и Карлос Насар (89 кг), а Иван Димов отвоюва бронз (61 кг).

 Снимка: БОК
Етикети: БОКборбавдигане на тежестиевропейско първенствомедалистиСтефка Костадинова
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР